banner913
banner932
banner1012

Gerçeği Aratmayan Tatbikat

banner1020

Sivil Savunma’nın afet ve acil durumlara yönelik ülke genelinde düzenlediği geniş kapsamlı tatbikat, gerçeği aratmadı. Tatbikatta, Girne’nin 20 kilometre kuzeyinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında tüm ilçelerde yaşanan gelişmeler canlandırıldı. Tatbikat kapsamında depreme bağlı olarak tanker dolum sahasında ve tüp dolum sahasında meydana gelen sızma ve yangınlara müdahale, yaralananlara ilk yardım müdahalesi ve hastaneye sevk gerçekleştirildi. Nefesleri kesen ve son derece başarıyla icra edilen tatbikat güven tazeledi

banner974
Gerçeği Aratmayan Tatbikat

banner971

 

Nefes kesen tatbikat

Sivil Savunma’nın afet ve acil durumlara yönelik ülke genelinde düzenlediği geniş kapsamlı tatbikat, gerçeği aratmadı. Son derece başarıyla icra edilen tatbikat güven tazeledi

Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı-2017 başladı.
Dün sabah saat 10.04’de başlayan tatbikatta, merkez üssü Girne’nin 20 kilometre kuzeyi olan 7.3 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında Girne başta olmak üzere tüm ilçelerde yaşanan gelişmeler canlandırıldı.

Tatbikat senaryosu uyarınca, Başbakanlık Afet ve Acil Durumlar Yönetim Komitesi, Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu başkanlığında Başbakanlık’da toplanarak ülke çapında çalışmalara başlanması yönünde karar üretti.
Tatbikat çerçevesinde saat 10.13’te sirenler çaldı ve 10.30’da Beyoğlu’nun depreme ilişkin basın açıklaması radyo ve televizyon kanalları ve yazılı basın vasıtasıyla halka duyuruldu.

Tatbikat gün boyu KKTC genelinde uygulanacak çeşitli senaryolarla devam etti.
Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı -2017 kapsamında Intergaz tesislerinde deprem ve sonrasında olabilecek afetleri önleme ve gerekli tedbirleri almaya yönelik senaryo icra edildi.

Tatbikat kapsamında depreme bağlı olarak tanker dolum sahasında ve tüp dolum sahasında meydana gelen sızma ve yangınlara müdahale, yaralananlara ilk yardım müdahalesi ve hastaneye sevk gerçekleştirildi.
Tatbikatta Intergaz ve komşu şirketlerin personelinin yanı sıra, Sivil Savunma ve halk örgütü, itfaiye, polis ve üniversitelerin arama-kurtarma ekipleri aktif rol aldı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi tatbikatın burada yaptığı konuşmada, 6 ilçede 10 özel durum ve tatbikat kontrol merkezi tarafından verilen çeşitli ara durumların icrasının gerçekleştirildiğini belirterek, tüm kurumlarla koordineli olarak olaylara müdahalenin yapıldığını söyledi.

“Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı-2017”de, tüm bakanlıklar dâhil olmak üzere 83 kurumdan 1296 personel ve 280 araç görev alacak.
Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt-Lefke ve İskele'de bugün eş zamanlı gerçekleşecek tatbikat kapsamında altı özel durum, beş ara durum icra edilecek. 

Dün tüm ilçelerde 11.00 – 20.25 saatleri arasında Lefkoşa'da 9, Gazimağusa'da 7, Girne'de 7, Güzelyurt/Lefke'de 8 ve İskele'de 8 olmak üzere toplam 39 senaryo icra edildi, 19.00-24.00 saatleri arasında 75 enjeksiyon verildi ve olaylar üzerinden farazi çözümler üretilerek, plan tatbikatı icra edildi. Girne’de bugün saat 15.00’te ikaz sirenlerinin çalmasıyla başlayan Seçkin Gözlemci Günü Tatbikatı kapsamında toplam 19 senaryo gerçekleştirilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.