banner913
banner932
banner1012

Domates ve böğrülcede limit üstü kalıntı

banner1020

banner974
Domates ve böğrülcede limit üstü kalıntı

banner971

Devlet Laboratuvarı’nda yapılan analizlerde, 22 yerli meyve/sebze numunesinin 3’ünde limit üstü pestisit kalıntısı tespit edildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, 11-17 Mayıs arasında ithal ürünlerden alınan 28 numune ve 22 sebze ve meyve tarlasından alınan numune üzerinde analiz yapıldı, ithal numunelerde herhangi bir kalıntı bulunamadı; yeri ürün numunelerin 3’ünde limit üstü pestisit kalıntısı tespit edildi.

Devlet Laboratuvarında yapılan analizlerde elde edilen sonuçlar Avrupa Birliği’nde kullanılan Pestisit Limitleri çizelgesine göre değerlendirildiği kaydedilen açıklamaya göre, Gazimağusa’da Fatma Gül Aykut ve Osman Şeker'e ait domates, Güzelyurt’ta Ayşe Canlısoy'a ait böğrülce tarlalarından alınan numunelerde limit üstü kalıntı tespit edilmesinden dolayı ürünlerin hasadı bir sonraki analize kadar yasaklandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.