banner913
banner932
banner1012

Akıncı'dan Robinson Kulübüne teşekkür

banner1020

banner974
Akıncı'dan Robinson Kulübüne teşekkür

banner971

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımını yapmak ve Çağlayan’daki Çocuk Yuvası’na bağışta bulunmak amacıyla Belçika’dan otobüsle KKTC’ye gelen Robinson Kulübü üyelerini eşi Meral Akıncı ile birlikte kabul etti.

Akıncı kabulde, Robinson Kulübü mensuplarının bu faaliyetinin,  tanınmış bir ülke olmamasına rağmen adada Avrupa’nın parçası olan bir toplumun bulunduğunu göstermeye hizmet ettiğini söyledi.

Akıncı, Kulübün Çağlayan’daki Çocuk Yuvasına 5 bin Euro’luk bağışta bulunacak olmasının da çok önemli olduğunu ifade etti.

Robinson Kulübü adına yaptığı konuşmada Jentoff Celen de,  amaçlarının siyasi bir mesaj vermek değil, Belçika’daki Flaman halkı ile Kıbrıs Türk halkını yakınlaştırmak olduğunu kaydetti.

Celen, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Belçika’dan Kuzey Kıbrıs’a gelirken geçtikleri 9 ülkede dağıttıkları üzerinde “Kuzey Kıbrıs’ı Keşfedin” yazılı tshirt ve etkinlik için yazılan çerçevelenmiş bir  de şiir hediye etti. 

Belçika’nın Vorselaan kasabasından yola çıkan üzerinde  “Kuzey Kıbrıs’ı Keşfedin” yazılı otobüs, Lüksemburg, Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye üzerinden KKTC’ye gelmişti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.