banner913
banner932
banner1012

12 bin TL'ye kadar hibe

banner1020

Hayvancılık Dairesi, ülkedeki küçükbaş hayvan sütünün oranını ve kalitesini artırmak için hibe programı başlattı

banner974
12 bin TL'ye kadar hibe

banner971

Hayvancılık Dairesi, ülkedeki küçükbaş hayvan sütü üretiminin artması için düğmeye bastı. Küçükbaş hayvan üreticilerine daire tarafından, soğutucu tank ve sağım sistemi alımında 12 bin TL'ye kadar hibe verilmeye başladı.

Bu doğrultu da üreticiye, 200 litreye kadar soğuk tank alımında 6 bin TL, 300 litreye kadar soğutucu tank alımında 7 bin 200 TL, 500 litreye kadar soğutucu tank alımında 9 bin TL ve bin litrelik soğutucu tank alımında da 12 bin TL hibe veriliyor.

Ayrıca, tek güğümlü portatif sağım makinesi alımında bin TL, iki güğümlü portatif sağım makinesi alımında bin 750 ve mobil sağım sistemi alımında da 9 bin TL hibe ediliyor.

Bu hibeden yaralanmak isteyen hayvan üreticilerinin en az 50 sağmal küçükbaş hayvan sahibi olması ve bununla ilgili Veteriner Dairesi'nden alacağı belgeyi bağlı bulunduğu kazanın Hayvancılık Dairesi'ne ulaştırması gerekiyor.

21 kişi programdan yararlandı

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakanlar Kurulu'nun 13 Aralık 2016'da aldığı kararla başlatılan hibe programından şuana kadar 21 üretici yararlandı.

Hayvancılık Dairesi'nin başlattığı hibe programından yararlanmak isteyenlerin, 2017 yılı sonuna kadar müracaatlarını bağlı oldukları kazanın Hayvancılık Dairesi'ne yapması gerekiyor.

Hellimin tescili için çok önemli

Bakanlar Kurulu kararıyla Hayvancılık Dairesi'nin küçükbaş hayvan üreticileri için başlattığı bu hibe programı hellimin tescili için de büyük önem taşıyor.

Avrupa Birliği, hellimin tescili için üretilecek hellimde yüzde 51 küçükbaş hayvan sütü kullanılması şartını koymuştu.

Üretim yetersiz

Alınan bilgiye göre, ülkede üretilen küçükbaş hayvan sütü, ülkedeki süt üretiminin yüzde 1 ya da 2'ini oluşturuyor.

Ülkede günlük 450 ton süt üretildiği göz önünde bulundurulduğunda günlük üretilen küçükbaş süt miktarının 4.5 ton ile 9 ton arasında olduğu ortaya çıkıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.