banner913
banner932
banner1012

Çocuklar iyilik günlüğünü yazacak

banner1020

Hacivat-Karagöz oyunu ile karşılık beklemeden iyilik yapmayı öğrenen çocuklar, yapacakları iyilikleri de İyilik Günlüğü’ne yazacak

banner974
Çocuklar iyilik günlüğünü yazacak

banner971

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’yla işbirliği halinde düzenlediği ve çocuklara, vakıf ruhunun anlatıldığı Hacivat-Karagöz oyunu, okullarda büyük ilgi görüyor.

Karşılık beklemeden iyilik yapmayı Hacivat-Karagöz oyunu ile öğrenen çocuklar, neşe içinde oyuna da katılarak, nasıl iyilik yapmak istediğini arkadaşları ile paylaşıyor.

Oyunu çok beğendiklerini belirten çocuklar, iyi olmayı, vakfın ne demek olduğunu ve paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini öğrendiklerini söyledi. Düşkünlere, yaşlı insanlara yardım etmeleri gerektiğini belirten çocuklar, çevreyi temiz tutmaları ve çevreyi korumalarının, sokak hayvanları için sokaklara su ve yiyecek bırakmalarının da vakıf ruhu olduğunu öğrendiklerini anlattı.

Oyunun sonunda çocuklara, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin hazırladığı “iyilik günlüğü” defteri ile kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Çocuklar, yapacakları iyilikleri deftere yazarak, günlük tutacaklarını belirtti.

Kıbrıs vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, her kesimden çocukların kaliteli eğitim alması ve sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için uğraş verdiklerini belirterek, vakıf ruhunu toplumum her kesimine yaymaya çalıştıklarını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.