banner913
banner932
banner1012

ETİ çalışanlarına 271 bin TL

Tasfiye halindeki ETİ Teşebbüsleri’ndeki personelin birikmiş izin ödenekleri, maaş kesintileri ve geriye dönük 13. Maaş alacakları için 271 bin TL ödeme yapıldı

banner974
ETİ çalışanlarına 271 bin TL

banner971

Tasfiye halindeki ETİ Teşebbüslerinde çalışan ve bu kurumdan alacağı olan 76 personelden 19’u alacağının tümünü, 44 tanesi de alacağının yarısını, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da katıldığı bir törenle aldı.

Tasfiye halindeki ETİ Teşebbüslerinde (Endüstri, Ticaret ve İşletmecilik) şirketin personelinin birikmiş izin ödenekleri, maaş kesintileri ve geriye dönük 13. Maaş alacakları için 271 bin 114 TL tutarındaki ödeme dün gerçekleştirildi. 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,  Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Halis Üresin, Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Burhan Atakan,  personele çekleri birlikte takdim etti.

Takdim öncesi söz alan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KKTC’nin kuruluş döneminde ETİ’nin çok ciddi bir boşluğu doldurduğunu ve ülkenin her alanda ithal edeceği ürünleri ETİ üzerinden getirilerek  ETİ’nin tarihi bir misyon üstlendiğini söyledi.

Bakan Atun, özel sektörün sermayesinin zamanla gelişmesi ile birlikte ETİ Teşebbüslerin misyonun sona erdiğini ve Pazar ekonomisi ile özel şirketler ile rekabet edemez noktaya gelindiğini anlatı. Bakan Atun “Bizim için önemli olan arkada mağduriyet bırakmaktı. Çalışanların bir kısmı devlete istihdam edildi. Alacaklarını da personelin ödenmesi için gerekli süreçler tamamlandı ve şirketin tasfiyesine başlandı” dedi.

Bakan Atun  “ETİ’deki personel sayısının 76 olduğunu, bu 76 kişiden 44 kişisinin alacaklarının yarısını aldığını, 19 personelinde tüm alacaklarının ödendiğini ve geriye kalan 57 kişinin de en kısa zamanda alacaklarının ödeneceğini söyledi.

Bakan Atun’dan sonra söz alan Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Halis Üresin, dün itibari ile 271 bin 114 TL’nin ödendiğini geriye de 216 bin 133 TL’lik bir ödeme kaldığını bunun da yeni yılın ilk çeyreğinde ödeneceğini söyledi. Ürersin,  personel alacaklarının tamamının ödenmesi hususunda tasfiye masraflarının ödenmesi için bir miktar meblağın elde tutulması gerektiğini de söyledi.

Konuşmaların ardından çalışanlara geriye dönük maaşlarının olduğu çekler takdim edildi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.