banner913
banner932
banner1012

2.5 TL’ye mal edilen süt 5 TL’ye satılıyor

banner1020

SÜTEK 2018 Mali Yılı Bütçe Tasarısı Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi

banner974
2.5 TL’ye mal edilen süt 5 TL’ye satılıyor

banner971

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) 2018 Mali Yılı Bütçe Tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi.

Tasarıya ilişkin raporu komite başkanı Fikri Toros okudu. 
Ardından ilk sözü UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu aldı. Amcaoğlu kurumların kamu yararına faaliyet yürüttüğünün aşikar olduğunu kaydetti.
Amcaoğlu, bütçe yetersizliğinden bahsedildiğini, gerekli sübvanse ve teşviklerin doğru zamanda ve tam anlamıyla yapılamadığını söyledi. 
Süt Endüstrisi Kurumu için bundan sonraki süreçlerde neler tasarladığının önemli olduğunu belirten Amcaoğlu, gerekli açıklamaların yapılmasını istedi.
Amcaoğlu “Tarım Strateji Belgesi hazır mı? Destekler Tarım Master Planı’na göre mi yapılacak, küçükbaş hayvan sayısının artmasına yönelik hangi çalışmalar olacak? Hayvan hastalıklarının ortadan kaldırılması çalışmaları hangi aşamada?” sorularını sordu. 
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, süt ürünlerine zam yapıldığına işaret ederek, 2.5 TL’nin altında mal edilen sütün nasıl 5 TL’ye satıldığını sordu. 
Arıklı, hayvancılarla protokolün neden 2018 sonuna kadar yapıldığını da sordu.
Süt üretiminin yıllar içinde arttığına işaret eden Arıklı, teşvik sisteminin doğru şekilde yeniden kurgulanması gerektiğini dile getirdi. 
CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları da yaptığı konuşmada, 4 bin 562 üretici olan ülkede desteğin çoğunu ilk 50 kişi alıyorsa ortada çok büyük sıkıntılar bulunduğunu söyledi.. 
“Büyük daha da büyüyecekse küçük de kaybolacaksa ben buna karşıyım” diyen Hamzaoğulları sistemin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. 
Küçükbaş hayvancılığın 2019’da yüzde 10-20 arasında küçüleceğini söyleyen Hamzaoğulları, teşvik sisteminin düzenlenmesi gerektiğini anlattı

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.