banner913
banner932
banner1012

“Okul yoksa oy da yok”

banner1020

Girne bölgesinde sınıf olmadığı için okula gidemeyen öğrenciler ve aileleri dün sokağa indi, eylem yaptı. "Okul yoksa oy da yok", "Peşkeşe araziniz çok, çocuklarımız için yok" diyen eylemciler, Hükümeti protesto etti

banner974
“Okul yoksa oy da yok”

banner971

Girne'deki 8 okulun okul yetkilileri ve velilerin oluşturduğu ‘Girne’ye Okul İstiyoruz İnisiyatifi’, ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ sloganıyla eylem yaptı. Girne Hirondel Çemberi’nde saat 16.00'da başlayan ve  Girne İnisiyatifi, KTÖS ve KTOEÖS’ün de destek verdiği eylemde tek bir ağızdan ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ dendi.

Eylemde Girne bölgesindeki okul ihtiyacına dikkat çekildi, 1974 yılında 7 bin olan Girne’nin nüfusunun bugün 100 bini aştığı, aradan geçen 43 yılda Girne’ye sadece bir ilkokul ve ortaokul inşa edildiği vurgulandı.

Eyleme destek belirten KTÖS, şu açıklamaya yaptı:

"Eğitim en temel insan hakkı olup, devlet tarafından parasız, nitelikli eğitim tüm bireylere eşit olarak verilmelidir. Adamızın kuzeyine yönelik devam eden, nüfus aktarımı başta eğitim ve sağlık olmak üzere toplumsal yaşam ihtiyaçlarının planlanmasını, imkansız hale getirmiştir. Özellikle Girne’de okul ve sınıf yokluğundan dolayı 83 öğrencinin okula gidememesi sorununu çözme becerisini gösteremeyen “eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı” olarak tarihe geçen Özdemir Berova’nın bu görevden ayrılması ile sorun geçici olarak çözülmüştür. Özdemir Berova’nın yarattığı yıkımı gidermek için 6 Kasım tarihinde Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sn. Serdar Denktaş ile yapılan toplantıdan olumlu sonuçlar çıkmıştır. Yeni ilkokul binası yapılması için Bakanlar Kurulunca Girne’de 6 dönümlük bir arazi tahsis edilmiş ve ihale için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Yine Çatalköy İlkokulu’nun geliştirilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Bu olumlu adımlara toplum adına teşekkür ederken “Çocuklar Okulsuz Kalmasın Kampanyası” çerçevesinde yeni okullar yapılıncaya ve mevcut olanlar geliştirilinceye kadar okul aile birlikleri ve Girne İnisiyatifi ile her türlü eylem ve girişim yapma kararlılığımız sürdürülecektir."


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.