banner913
banner932
banner1012

KTOEÖS, Türkiye’den KKTC’ye görevlendirilmek istenen öğretmenlerle ilgili mücadele başlattı

banner1020

banner974
KTOEÖS, Türkiye’den KKTC’ye görevlendirilmek istenen öğretmenlerle ilgili mücadele başlattı

banner971

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  Türkiye’den KKTC’ye görevlendirilmek istenen öğretmenlerle ilgili eylemsel ve hukuki mücadele başlatıldığını açıkladı.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı yazılı açıklamada, “Öğretmen olan ve  iş bekleyen öğretmenlerimizle 30 Ekim 2017 tarihinde toplantı yapılmıştır. Siyasi ve ideolojik amaçla TC'den gönderilen ve okullarımıza görevlendirilmek  istenen 167 öğretmen dayatmasına karşı gerek eylemsel boyutta, gerekse hukuki boyutta mücadele başlatılmıştır” dedi. 

Eylem açıklamasında,  karar, iptal edilerek,  işsiz öğretmenlerin tüm kadrolar eksik kalmayacak şekilde atanması gerektiğini kaydetti.

“Bu dayatmaya seyirci kalınmayacak gerekli mücadele verilecektir” ifadelerini kullanan Eylem,  toplantıya katılan öğretmenler arasında  bir komite oluşturularak sendika ile birlikte hareket planı oluşturulmasına karar verildiğini de  ifade etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.