banner913
banner932
banner1032

Atatürk Öğretmen Akademisi için yeni yol haritası

banner1020

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) devlet üniversiteleriyle işbirliği yapmasına imkan verecek bir çalışmanın gündemde olduğunu belirten Bakan Berova, yeni bir yol haritası hazırlamak için AÖA yetkilileriyle birlikte çalıştıklarını kaydetti

banner974
Atatürk Öğretmen Akademisi için yeni yol haritası

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) devlet üniversiteleriyle işbirliği yapmasına imkan verecek bir çalışmanın gündemde olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, bugün Akademi’yi ziyaret ederek öğretim görevlileri ve Akademi yetkilileriyle görüştü.

Berova’nın ziyaretinde konuşan Akademi Başkanı Doçent Doktor Zehra Özçınar, AÖA hakkında bilgi verdi. Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doçent Doktor Hüseyin Yaratan ise Akademi’de bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek bu açıdan Bakanın ziyaretin önemli olduğunu dile getirdi.

“YENİ YOL HARİTASI…”

Bakan Özdemir Berova ise, konuşmasında, AÖA’nın kökleri eskiye dayanan ve marka haline gelmiş bir kurum olduğunu belirtti.

Akademi’de şu anda 16 öğretim görevlisinin 68 öğrenciye eğitim verdiğine işaret eden Berova eğitim görevlisi başına düşen öğrenci sayısının çok düşük olduğunu belirterek, burada sayısal anlamda bir anomali olduğuna dikkat çekti.

Mevcut sistem nedeniyle AÖA öğrencilerinin mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmalarının mümkün olmadığına da işaret eden Berova, tüm bu sorunları çözmek üzere yeni bir yol haritası hazırlamak için AÖA yetkilileriyle birlikte çalıştıklarını anlattı.

Berova bu bağlamda devlet üniversiteleriyle işbirliğinin gündemde olduğunu aktararak, bugünkü ziyaretle bu konuları AÖA eğitim kadrosuyla görüşmeyi hedeflediklerini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.