banner913
banner932
banner1032

DEMİRÖREN SONRASI


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 05 Mart 2015, 13:48

UEFA, bağımsız, egemen, tanınmış ve BMye üye devletlerin futbol federasyonlarını üye yapar. Kural bu. Güya kural bu.... Güya diyorum çünkü aşağıdaki üç örnek UEFAnın bu kurala uymadığını ve keyfi kararlar aldığını gösteriyor.

1.      İngiltere egemenliği altındaki  Cebelitark (Gibraltar) Özerk Yönetimi Futbol Federasyonunun 24 Mayıs 2013 tarihinde UEFA tarafından resmen tanınmasından sonra ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligine katılmasına karar verildi.

2.      Bağımsız, egemen devlet olmayan, BMye üye olmayan ve sadece Danimarkanın bir eyaleti olan Faroe Adaları, UEFA ve FIFAya yıllardır üye.

3.      Bağımsız, egemen devlet olmayan, BM üyesi olmayan Filistine Dünya Kupalarına katılma hakkı verilmiştir.

Diyeceksiniz  ki, bu durumda bağımsız, egemen devlet olan, ancak BMye üye olmayan KKTCnin  Futbol Federasyonu UEFAye nasıl üye olabilir? Geçici üye, yani “provisional” üye olabilir. Bu da ancak UEFAya üye başka bir devletin federasyonunun “provisional” üyelik için KKTC  Futbol Federasyonunu önermesi ile olur. Böyle bir  madde vardır. Ancak, yukarıdaki 3 örneği öne sürerek bu dava kazanılabilir.

Türkiye Futbol  Federasyonu Başkanı Sn. Yıldırım Demirörenin KKTC ziyareti ve yapılan  görüşmeden sonra, KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Eroğlu,  “KOP çatısı altına girmek mümkün değil. Onların bütün kışkırtması  bizim federasyonumuzu KOPun  altına sokmaktır.” açıklamasını yaptı. Teşekkürler  Sn. Eroğlu. KKTC devletinin en yüksek makamından gerçekleri vurgulayan   açıklama geldi.

Sn. Demirören ise, “Herşey FIFA kuralları çerçevesinde  halledilecek.” açıklamasını yaptı. Burada önemli bir noktayı vurgulamak gerekir.  Avrupada olduğumuza göre KKTC devleti ve  KKTC Futbol Federasyonunu  FIFAdan çok  UEFA ilgilendirir. Defalarca vurguladığımız gibi, UEFA kurallarına göre, UEFAya üye bir futbol federasyonu (yani Türkiye Futbol Federasyonu), başka bir devletin  futbol  federasyonunun (yani KTFF)  “provisional “ üyeliğe kabul edilmesi için  başvuru yapabilir. İzlenecek yol budur. Bu gerçeği Sn. Demirörenin dikkatine getirmek gerekir... 

KTFFnu Rum KOP idaresi altına sokmak çok yanlış bir yol olur ve büyük tehlikeler içermektedir.  60 yıllık KTFFnu hiçe sayarak Rumun  KOPunun idaresine sokma girişimi çok yanlış ve kabul edilemez bir durumdur. Büyük tehlikelere gelince:    Rumlar ve Rumların çok istediği federal çözümü destekleyenler yarın karşımıza dikilecek ve  “İşte futbolda birleşme oldu. Artık her konuda birleşme olmalı.” görüşü ile  Rumların elini güçlendirecektir. Bu  sadece futbol değil, politik bir meseledir.

 

Tehditkar bir tavır ile “ İsteklerimiz yerine getirilmediği takdirde KOPa üyelik için başvuracağız.” açıklamasını yapan KTFF Başkanı Sn. Sertoğluna artık gerçekleri görme ve   doğru yola dönme çağrısı yapılmıştır. Bazı medya yayınlarında “Sertoğluna destek büyüdü.” gibi sözler yanıltıcı. 10 kişiden 9u bizim söylediklerimizi destekliyor...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.