banner913
banner932
banner1012

Asbest çinkolarla gelen tehlike

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, ülkemizde uzun yıllar birçok işyerinde ve evde kullanılan asbest çinkoların zararlarının ortaya çıkmasıyla azar azar buralardan kaldırıldığını ancak tehlikenin devam ettiğini belirterek bize gönderdikleri bir fotoğrafla bu konudaki görüşlerini dile getirdiler.

banner974
Asbest çinkolarla gelen tehlike

banner971

 

 

Fotoğrafta görülen çinkoların Lefkoşa’da sanayi bölgesi arkasında bulunan LTB’ye ait faaliyete geçmeyen salhane yanında yaratılan çöp alanda olduğunu belirten vatandaşlarımız, insan sağlığına ve doğaya çok zarar veren bu asbest atıklarının kimler tarafından buralara bırakıldığını sorguladılar.

Asbestli çinkoların her tarafta olduğunu belirten vatandaşlarımız, “Çevre Dairesi hiç dışarıya çıkıp çevreyi denetlemiyor mu? Bu asbestli atıkların ne kadar zararlı olduğundan acaba bilgileri yok mu?” diye sorgulayarak bu konuda yetkilileri göreve davet ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.