banner913
banner932
banner1012

Uyuşturucu çetesine darbe

banner1020

Güney Kıbrıs’tan ülkemize üzerlerinde uyuşturucuyla geçiş yapmaya çalışan Sofoklis Mavroskoufi ve Valeri Tarapai tutuklandı. Bu kişilerin sorgusu sonucunda meseleye bağlantılı olan ve onların da tasarrufunda uyuşturucu bulunan Mohammad Helmi Salem Hilal, Muhannad Majed Fathi Al Ouri ve Kemal Ulutaş da yakalandı

banner974
Uyuşturucu çetesine darbe

banner971

Evrim KAMALI

Kermiya Sınır Kapısından ülkemize giriş yapmak isterken zanlılar 18 yaşındaki Sofoklis Mavroskoufi ve 21 yaşındaki Valeri Tarapai’nin kullanımında bulunan araçta yapılan aramada yüklü miktarda uyuşturucu madde bulan polis, yürüttüğü ileri soruşturmada  meseleye bağlantılı olan ve onlarında tasarrufunda uyuşturucu bulunan zanlılar Mohammad Helmi Salem Hilal, Muhannad Majed Fathi Al Ouri ve Kemal Ulutaş’ı da tutuklayarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkardı.

Mahkemede meseleile ilgili şahadet veren Polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci huzurda bulunan zanlılar Sofoklis Mavroskoufi ve Valeri Tarapai’nin 17 Mayıs tarihinde saat 16.00 Kermiya Sınır Kapısı’ndan ülkemize giriş yapmak istedikleri esnada şüpheli görülmeleri üzerine durdurularak araçlarında bir arama gerçekleştirildiğini belirtti. Polis, konu arama neticesinde araç içerisinde birçok naylon poşet içerisine geçirilmiş vaziyette yaklaşık olarak 170 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca zanlı Valeri Tarapai’nin ise üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu sutyeni içerisine gizlenmiş ıslak mendil arasına sarılı yaklaşık 10 gram ağırlığında hintkeneviri ve cüzdanı içerisinde yapılan aramada ise uyuşturucu satışından elde ettiği düşünülen 700 Euro nakit para bulunduğu aktardı.

Polis memuru Dümenci akabinde zanlılardan alınan ifadelerinde konu maddeleri daha önceden 1400 Euro karşılığında anlaşmış oldukları ve huzurda bulunan zanlı Mohammad Helmi Salem Hilal’e getirdikleri itirafında bulunduklarını belirtti. Polis zanlı Hilal ile huzurda bulunan diğer zanlı Muhannad Majed Fathi Al Ouri’nin Lefkoşa’da tespit edildiklerini ve üzerlerinde yapılan aramada Ouri’nin üzerinde yapılan aramada cebinde bulunan sigara paketi içerisinde 6 paket şeklinde toplam 5 gram 200 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis aynı gün zanlı Hilal’in ikametgahında yapılan aramada ise çalışma masası üzerinde bulunan oda parfümü kutusu içerisine gizlenmiş yaklaşık 10 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile çekmecede muhafaza edilen ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 4200 TL, 1795 ABD Doları ve 370 Euro nakit parada bulunarak emare yapıldığını ifade etti.

Polis memuru Halil Dümenci zanlı Ouri’nin ikametgâhında yapılan aramada ise yine yatak odası içerisinde bulunan dolap içerisinde 5 paket şeklinde yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü madde bulunduğunu ve zanlıların suçüstü hali tutuklandığını söyledi. Polis zanlı Valeri Tarapai’nin ayrıca 17 Mayıs tarihinde Güney Kıbrıs’ta zanlı Kemal Ulutaş ile anlaşarak buluştuğunu ve kendisine 380 Euro karşılığında 28 gram hintkeneviri verdiği ve onunda maddeyi alarak Kuzey Kıbrıs’a Kermiya Sınır kapısından döndüğü itirafında bulunması üzerine konu şahsında ikametgâhında tespit edildiğini söyledi.

Polis zanlı Kemal Ulutaş’ın ikametgâhında yapılan aramada ise mutfak penceresine gizlenmiş yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri, ayrıca bahçede ise 3 adet saksı içerisinde 3 kök hintkeneviri bitkisi bulunarak emare yapıldığını belirtti. Polis aktarmış olduğu olgulardan da görüldüğü üzere tahkikatın çok geniş kapsamlı yürütüldüğünü zanlılardan alınan ifadelerin teyit ve tekzip edileceğini belirterek zanlıların soruşturmanın selameti açısında ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Kemal Ulutaş’ın avukatı Barış Mamalı zanlı Ulutaş’ın cezai ehliyeti olmadığını belirterek mahkemeye 16 Mayıs 2016 tarihinde hazırlanmış olan ve zanlının beraat etmesini sağlayan doktor raporunu mahkemeye sundu. Raporu inceleyen mahkeme bu suçun yeni olduğunu bu nedenle yeniden doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirterek serbest kalma talebini reddetti.

Avukat Mamalı bu sefer mahkemeye tanık olarak zanlı Kemal Ulutaş’ı dinletti. Ulutaş vermiş olduğu gönüllü ifadesinde kendisinin doktor tarafından daha önce çek edildiğini ve hasta olduğuna bulgu yapıldığını, doktorun kendisine bizim ülkemizde hintkenevirinin yasak olduğunu belirttiğini ve kimseye yakalanmadan kullanmasını söylediğini iddia etti. Ulutaş şahadetinde ayrıca bahçesinde bulunan 3 kök hintkenevirini gökten kendisine gelen vahi ile toprağa düştüğünü ve kutsal bitki olduğunu mahkemeye aktardı. Ulutaş ayrıca mahkemede kendisinin tanrının elçisini olduğunu hintkeneviri kullanımını yayması için seçildiğini belirttiğini bu durumu doktorada söylediğini onların kendisine inanmamasından ötürü kendisine iğne yaptıklarını belirterek 1 hafta robot gibi olduğunu da mahkemeye aktardı.

Huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar meselenin çok ciddi olduğunu ve polisin talep ettiği sürenin yerinde olduğunu belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Kıdemli Yargıç ayrıca zanlı Kemal Ulutaş’ın yeniden doktor kontrolünden geçirilip cezai ehliyeti olup olmadığı konusunda rapor hazırlamasına emir verdi.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.