banner913
banner932
banner1012

Sabıkalı hırsıza bir yıl hapis

banner1020

Dikmen’de Cumhur Kasap isimli iş yerine girerek kıyma, yazar kasa ve iki adet pos cihazı çalarak tutuklanan Savaş Borova bir yıl hapse mahkum oldu

banner974
Sabıkalı hırsıza bir yıl hapis

banner971

Evrim KAMALI

Dikmen’de Nisan ayında kasap dükkânına girerek 6 kilo kıyma, yazar kasa ve 2 adet pos cihazı çalarak tutuklanan Savaş Borova, aleyhindeki “Dükkân açma” davası dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Borova, başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen huzuruna çıktı. 2009, 2014 ve 2016 yıllarında işlemiş olduğu benzer suçlar dikkate alınan Savaş Borova 12 ay hapse mahkûm edilirken, kararı Yargıç Seran Bensen okudu.

BENZER SUÇLARI KARARDA ETKİLİ OLDU

Mahkeme heyetinin oy birliği ile ermiş olduğu kararı açıklayan Yargıç Seran Bensen, suçun 2017 yılı Nisan ayında Dikmen’de işlendiğini anımsattı.

Bensen, Savaş Borova’nın Dikmen’de faaliyet gösteren Cumhur Kasap isimli iş yerine 23 Nisan tarihinde saat 20.40-10.00 saatleri arasında girdiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldığını, yapılan soruşturmada Borova’nın işlediği suçu itiraf ettiğini çalınan 6 kilo kıymanın ise buzdolabından çıktığını aktardı.

Borova’nın 2003 yılında benzer suçtan yargılandığını ancak suç tarihinin üzerinden uzun yıllar geçtiğini belirten Bensen, sanığın 2009,2014 ve 2016 yıllarında benzer suçları yeniden işleyerek uslanmaz bir görüntü çizdiğini kaydetti.

Verilecek olan cezanın aynı suçu işlemek isteyenlere, caydırıcı ve ibret verici olması gerektiğinin altını çizen Seran Bensen, “Dükkân açma” suçundan Savaş Borova’yı oy birliği ile 12 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.