banner913
banner932
banner1012

Bıçaklı ve demirli saldırı

banner1020

Mehmet Dikmen ile Serhan Yılmaz adlı kişiler, telefon alışverişi yüzünden tartıştıkları Abdulrahman Mohammed ve Abdulkafi Safveh’i hem bıçakladı hem de inşaat demiriyle darp etti

banner974
Bıçaklı ve demirli saldırı

banner971

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da önceki gün aralarında telefon alış verişi yüzünden çıkan tartışma neticesinde müştekiler Abdulrahman Mohammed ve Abdulkafi Safveh’i bıçakla yaralayan zanlılar Mehmet Dikmen ile Serhan Yılmaz tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Ömer Daşgın olayla ilgili bulguları aktardı. Daşgın huzurda bulunan zanlılar Mehmet Dikmen ve Serkan Yılmaz’ın 15 Şubat tarihinde saat 02.00 sıralarında Lefkoşa Ortaköy'de, aralarında telefon alışverişi yüzünden tartışma çıkan müştekiler Abdulrahman Mohammed ve Abdulkafi Safveh’i yaraladıklarını söyledi. Polis zanlı Dikmen’in tasarruflarında bulundurduğu bıçak ile Mohammed’i sol karın boşluğuna sokmak sureti ile zanlı Yılmaz ise Safveh’i tasarrufunda bulunan inşaat demiri ile alın kısmında hafifi şekilde yaraladıklarını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak zanlı Mehmet Dikmen’in suçüstü hali gereği zanlı Serkan Yılmaz’ın ise daha sonra tespit edilerek tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis memuru Ömer Daşkın her iki zanlının gönüllü ifade verdiğini suç aletlerinin emare olarak alındığını belirterek ilerde görüşülecek olan davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla huzurda bulunan zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesi, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Mahkemenin belirlediği şartları yerine getiremeyen zanlılar getirinceye değin cezaevine gitti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.