banner913
banner932
banner1012

Yeşilova Zorlandı


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 21 Haziran 2020, 00:08

Verilen uzun aradan önce makine düzeni ile oynayan, rakibini hem kanatlardan hem de ortadan delerek bol gollü sonuçlar alan Yeşilova, dün BÜY karşısında özellikle ilk yarıda bunu beceremedi.

Hatta ilk yarım saat içinde BÜY futbolcuları özellikle Yankı’nın getirdiği veya duran toplarından Yeşilova kalesinde tehlikeler yarattılar.

İlk yarıda Yeşilova kötü oynamadı ama kanatları istediği gibi kullanamadı, ortadan BÜY stoperlerini geçemediler, Yasin’in uzaktan sert şutları ve Mustafa Salk’ın taşıdığı toplarla gol aradılar ama çerçeveyi bulamadılar. Bir kez Emin bu şansı yakaladı, kötü vuruşla topu dışarı attı.

İkinci yarıda Yeşilova bildiğimiz futbolunu oynamaya başladı. BÜY’nu sahasına hapsetti, beklediği golü de erken buldu. “Tam fark olur” diye düşünürken sakatlıklar başladı. Sağ bek Memduh topa vururken sakatlandı, Mustafa Salk ileride harika işler yaparken sağ beke geçmek zorunda kaldı. Yasin’in yerine oyuna giren Burak forvet oynamaya başladı, ancak Mustafa’nın yapabildiklerini yapamadı.

Mejdi de sakatlanıp çıkınca, Yeşilova bildik oyununu ortaya koyamadı. Yine de özellikle Emmanuel’in sağ kanattan getirdiği toplarla tehlikeler yarattılar. Emmanuel, öyle hızlı, öyle kolay rakip eksiltiyor ki, önce Mustafa sonra da Hasan onu faulle durdurmak zorunda kaldıkları için hakemden kart gördüler. Onun getirdiği toplardan ikinci gol olmadıysa, bu Burak’ın beklentileri karşılayamamasından kaynaklandı. Son dakikalarda eğer BÜY beraberliği sağlayamadıysa, bu Yeşilova adına şans oldu.

BÜY, iyi mücadele eden bir takım ama kadrosu ve futbolcuların kapasitesi bu. Hepsi ellerinden geleni yapmaya çalıştılar ama Yeşilova, çok geniş kadroya ve yetenekli oyunculara sahip bir takım. Bildik senaryolar BÜY T. Direktörü Gökmen Davutoğlu için de mi oynanıyor? Maçın başından, devre arasına kadar birisi BÜY Başkanının dibinden ayrılmayarak bir şeyler söyledi. Acaba hocayı gönderip kendisi mi geçmek ister? diye düşünmedim değil.

Tahmin ettiğim gibi sakatlıklar başladı futbolcularda. Çıkan tüm futbolcular sakatlıktan değişti. Sentetik zeminin elbette etkisi büyük ama takımların kısa sürede hazırlanmalarının da bir etken olduğu kesin. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.