banner913
banner932
banner1032
banner1038

Nitelikli spor bilimcileri yetişiyor

banner1020

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde sağlık ile spor arasındaki etkileşim ile sporun ve fiziksel aktivitenin bilimsel temellerine yönelik bilgilerle donatılmış, sporun psikolojik ve sosyal yönünü, fitnes, zindelik ve rekreasyon eğitimini almış nitelikli spor bilimcileri yetişiyor

banner974
Nitelikli spor bilimcileri yetişiyor

banner971

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında eğitim veren Spor Bilimleri Bölümü alanında uzman ve nitelikli spor uzmanları yetiştirmeye devam ediyor. Sağlık ile spor arasındaki etkileşim ile sporun ve fiziksel aktivitenin bilimsel temellerine yönelik bilgilerle donatılmış, sporun psikolojik ve sosyal yönünü, fitnes, zindelik ve rekreasyon eğitimini almış ve ayrıca üstün mesleki ve ahlaki standartlara sahip, araştırmacı, sorumluluk sahibi, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel ve sportif başarıları gerçekleştirecek, toplumun psikososyal yapısına katkıda bulunabilecek nitelikte lider antrenör ve spor yöneticiler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Spor Bilimleri Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil her türlü altyapısı tamamlanmış, çağdaş teknolojik olanaklara sahip, demokratik bir ortamda öğrenci odaklı eğitim verilmesini hedeflediklerini bildirerek programın alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip olduğunu vurguladı. 

Yrd. Doç. Dr. Kırmızıgil, öğrencilerin eğitimi için analiz yapma, problem çözme, mantık yürütme, sonuca varma, yaratıcı ve eleştirel düşünme, takım çalışması yapabilme, iletişim kurabilme gibi becerilerin derslere yayılarak, programlı ve sistematik olarak mesleki bilgiyle birleştirilerek verildiği, ayrıca öğrencilerin farklı alanlarda vizyonlarını geliştirme adına her yıl en az iki seminerle öğrencilerin profesyonellerle buluşturulduğunu ve alanlarında uzman spor adamlarının bilgi ve tecrübelerinden yararlanıldığını da belirtti.

Spor Bilimleri programı tam donanımlı laboratuvarlar, ileri düzey teknolojik cihazlar ve ekipmanlarla dünya standartlarına göre düzenlendi. Programdan mezun olacak olan öğrencilerin ‘Spor Bilimcisi, Antrenör, Spor Uzmanı, Spor Yöneticisi, Spor animatörü’ gibi çalışma alanlarında çalışabilecekleri gibi aynı zamanda Turizm sektöründe yer alan turistik işletmelerde rekreasyon yöneticisi ve organizatörü, özel fitnes merkezlerinde fitness uzmanı ve lideri, fitness merkezlerinde etkinlik koordinatörü ve yöneticisi, üniversitelerde akademisyen, spor eleştirmeni, spor yazarı, ve antrenörlük gibi ünvanlara sahip olabilirler. Yrd. Doç. Dr. Kırmızıgil Spor Bilimleri Bölümü’nün spora  ilgisi olan veya spor geçmişi olan bireylerin bu konuda profesyonel eğitim almaları ve meslek sahibi olmaları için  uygun bir seçenek olduğunu da belirtti.

Öğrenciler Ne Dedi?

İzel İrem Akgör – TC

Spor Bilimleri Bölmü 3. sınıf öğrencisiyim. Spor Bilimleri Bölümü okumak istediğim için ve arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine tercihim DAÜ oldu. Hocalarımız genç, yetenekli ve alanında uzman kişiler, çok iyi eğitim aldığımızı düşünüyorum. Marmara Üniversitesi’nden gelen kaliteli hocalarımız da var. Tüm hocalarımızın bizlere katkıları çok büyük. Uluslararası diplomaya sahip olmamız da bizim için çok büyük avantaj.

Özalp Ürüncüoğlu – KKTC

Spor Bilimleri Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Spor benim hayatımın bir parçası olduğu için aklımda hep spor bilimleri okumak vardı. KKTC’nin en iyi üniversitesi DAÜ olduğu için tercihimi DAÜ’den yana kullandım. Burada olmaktan dolayı ve aldığım eğitimden çok mutluyum. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.