banner913
banner932
banner1012

Sporumuz nasıl gelişebilir


Tigin Kişmir

Tigin Kişmir

Okunma 22 Ocak 2020, 22:38

Ülkemizdeki sportif faaliyetlerin geliştirilmesi ve daha çok insanımıza yaygınlaştırılması için yapılması gereken bazı düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Daha sonraki yazılarımda bu başlıkların nasıl geliştirilebileceğini sizlere aktarmaya devam edeceğim.
• Ülkemizde sporun geliştirilmesi görevi Anayasamızın 68. Maddesi ile devletimize verilmiştir. Ülkelerin genç ve dinamik bir nesle sahip olmaları gelecek için şart ve kaçınılmazdır. Devlet, vatandaşlarına sağlıklı, huzurlu, güvenli ve mutlu bir yaşam sunmak görevini üstlenmiştir. Bunun için doğru hedef seçmek ve bu amaçla çalışmak esastır.
• Mevcut tesislerin yeniden düzenlenerek eksikliklerinin giderilmesi ve çağdaş hale getirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında ihtiyaca göre yeni spor tesisleri inşa edilerek sporun hizmetine sunulması gerekmektedir.
• Ülkemizde aktif sporcu olan  gençlik dışında, halkımızın genel olarak sağlıklı spor yapabileceği tesisler de yetersizdir. Her bölgede, her yaşta insanımızın, özellikle çocuklarımızın tüm yıl boyunca spor yapabilecekleri ve ülkemizde  halk için spor kompleksleri yapılması ve bu yönde özel programların geliştirilmesi gerekmektedir.
• Performans sporlarının temel altyapısını oluşturan okul sporları gelinen süreçte yok olma noktasına gelmiş olduğundan dolayı, gençliğimiz arzulanmayan kötü alışkanlıklara eğilim göstermektedir. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı  ve Spor Dairemiz ile spor federasyonlarımızın istişare edilerek gerekli yasal düzenlemeler yanında, teşvik ve maddi destek de sağlanarak, okullarımızın sportif faaliyetlere olan ilgisinin yeniden kazandırılması sağlanmalıdır.
• Federasyonların, kurum ve kulüplerin güçlendirilmesi amacıyla mevcut spor fonunun kullanım şekli yeniden gözden geçirilerek, gerekli yasal düzenlemeler yapılarak verilen katkılar, yapılan faaliyetlerine göre belli yüzdeliklere bağlanmalıdır.
• Sporumuza maddi destek sağlayan sponsorluk ile ilgili yasal düzenlemeler yeniden gözden geçirilmeli ve bu yönde teşviklendirme yapılmalıdır.
• Başarılı ve ülkemizi temsil eden sporcularımız, devlet tarafından gerekli kurumlarla ile yapılacak işbirliği doğrultusunda devlet tarafından himaye altına alınmalıdır.
• Spor kulüplerine ait olan mal ve mülklerin leasing yöntemiyle kulüplere devredilmesine imkan verilmelidir.
• Bölgelerin ihtiyaçlarına göre gerekli spor tesislerinin yapılmasına başlanmalıdır.
• Sporun, turizm alanında da hak ettiği yeri alması için gerekli yasal çalışmalar yapılmalıdır.
• Ülkemizdeki engellilerimizin de spor yapabileceği alanların ve imkanların artırılması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılması gerekmektedir.
• Sporumuzun dış politikaları ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıp uygulamaya konulması gerekmektedir.
• Motorlu sporlara önem verilerek yapılacak koruma alanlı kros ve yarış pistleri vasıtası ile trafikte hız ihtiyacı giderilecek, böylelikle trafik kazalarının azaltılması yanında bilinçli araç kullanımına da olanak sağlanacaktır.
• Uyuşturucu bağımlılığını sona erdirmek üzere kullanıcı kapsamındaki gençlere tedavi imkanı verilecek, kullanıcı durumundaki gençlerin hapislikle cezalandırılması yöntemi son tedbir olarak kullanılacaktır. Bu maksatla yeni bir yasa süratle uygulamaya konulacaktır.
 Ülkemizde yapılan Motorsporları faaliyetlerine önem verilmesi gerekir  yapılacak özel parkurlarla trafikte gençlerimizin hız ihtiyacı giderilerek, trafik kazalarının azaltılması yanında bilinçli araç kullanımına da olanak sağlanmalıdır.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.