banner913
banner932
banner1032

Tatar'dan atama çıkışı

banner1020

Tatar, Sayıştay Başkanı’nın eşinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na Özel Kalem Müdürü olarak atanmasını onayladığı, doğru bulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti

banner974
Tatar'dan atama çıkışı

banner971

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Sayıştay Başkanı’nın eşinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na Özel Kalem Müdürü olarak atanmasını onayladığı, doğru bulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ersin Tatar konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Devletin makamlarına atanacak kişiler konusunda en küçük bir sıkıntı yaratılmaması, herhangi bir spekülasyona, iltimas yapıldığı iddiasına yol açılmaması görüşünde olduğunu” kaydetti.

Tatar, bir muhabirinin kendisini arayarak Sayıştay Başkanı’nın eşinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na Özel Kalem Müdürü olarak atanmasına ilişkin görüşlerini sorduğunu ancak verdiği yanıtların gazeteye sanki bu atamayı onaylıyormuş gibi yansıtıldığını ifade etti.

KKTC’de müdürlüklere nasıl atama yapılacağının yasalarla belirlendiğine işaret eden Tatar, “Ne var ki bu atamalar yapılırken en küçük bir sıkıntı yaratılmaması, herhangi bir spekülasyona, iltimas yapıldığı iddiasına yol açılmaması da Devletimiz ülkemiz için başlıca gözetilmesi gereken konulardan biridir görüşündeyim. Dolayısı ile gerek ilgili Bakanlar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı atamalarda hassas olmalıdır” dedi.

Tatar, “Kıbrıs Türk Halkı büyük bir özlem ve taleple ülkesinin doğru ve iyi idare edilmesini, kamunun etkin ve verimli çalışmasını, hak edenin hak ettiği yere gelmesini, açık, hesap sorulan, hesap verilen bir idarenin kökleştirilmesini talep etmektedir. Bunları bilmemek, duymazdan görmezden gelmek siyasi partiler ve hele hele Devletin mali denetimini yapan makamları için ciddi sıkıntılar yaratır” ifadelerini de kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.