banner913
banner932
banner1032
banner1038

Çavuşoğlu'ndan sert gönderme

banner1020

banner974
Çavuşoğlu'ndan sert gönderme

banner971

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sıfır asker, sıfır garantiyi ne Türk tarafı, ne de Türkiye’nin kabul ettiğini belirterek, “O bir hayal. Bu rüyadan uyanmaları, vazgeçmeleri lazım”  dedi.

Konferansın sadece “Güvenlik ve Garantiler” konferansı olmadığını, daha detaylı konuşabilmek için açıkta kalan bütün konuların kapanması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, çözüm olacaksa olacağını, olmayacaksa uzatmaya gerek olmadığını ve bunu Kıbrıs Türk tarafı ve BM’nin de dile getirdiğine işaret etti.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Crans-Montana’da kaldığı Crans Ambassador Otel’de Türk basınına yönelik düzenlediği basın toplantısında, konferansın ilk iki gününe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk tarafının “Güvenlik ve Garantilerle” ilgili tutumunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ve garantilerin önemini anlattığını kaydeden Çavuşoğlu, “sıfır asker, sıfır garanti” anlayışının kendileri için başlangıç bile olamayacağını belirtti.

Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin “En büyük şans ancak en son şans değil” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, Eide’nin açıklamalarını doğru bulmadığını ve kendilerini bağlamadığını kaydetti.

“KABUL EDİLEBİLİR YAKLAŞIMLAR LAZIM”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk tarafının tavrının net olduğunu ve sürecin final olduğuna ilişkin açıklamalarını 27 Haziran akşamı yinelediklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Bunu ömür boyu sürdürecek değiliz. Neticelendirmek için geldik ancak sıfır asker, sıfır garantiden uzaklaşıp, kabul edilebilir yaklaşımlar sergilemek lazım” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.