banner913
banner932
banner1012

Avrupa’ da gezilecek en iyi 10 seyahat rotası 2.

banner1020

Önümüz yaz şimdiden tatil planı yapmaya başlamış olanlar bu yazı dizisi sizin için. Her gün Avrupa’nın bir rotasını, bu rotalardaki ülkelerin kültürlerini, kısa tarihlerini ve gezilecek yerlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

banner974
Avrupa’ da gezilecek en iyi 10 seyahat rotası 2.

banner971

Aslında çok uzaklarda değil hemen yanı başımızda. İsterseniz sırt çantası ile çıkın yola, isterseniz alın bavulları karavanla çıkın yollara. Hatta motosiklet seyahatleri bile yapılabilir bu rotalarda. Tamam, Avrupa, vize falan biraz engel biliyorum ancak yola çıkacaklar için bu da sorun değil diye de düşünmeden edemiyorum...  Hepinize iyi tatiller…

2. Rotamız İber Yarımadası 

2- İspanya – Portekiz ( İber Yarımadası ) 

İspanya

MS 5’inci yüzyılda Vizigotların hakimiyetine giren İspanya; 8 ile 10’uncu yüzyıllar arasında Afrika’dan gelen Müslümanların egemenliğine sahne olmuş. Ülkenin kuzeyinde kalan birkaç bölge haricinde burada Endülüs medeniyetini kuran Müslümanlar, üniversiteler açarak, İslam medeniyetini yerleştirmiş. Kristof Kolomb’un 1276 yılında Amerika’ya varan ünlü gezisi, İspanya’nın dünyanın en büyük sömürge imparatorluklarından birini kurmasıyla sonuçlanmış. 1640’ta Portekiz’i, 1714’te ise Avrupa’daki bazı topraklarını ve Cebelitarık’ı kaybeden İspanya, 19. yüzyılın başında Amerika’daki sömürgelerinin bağımsızlığı ile kendi topraklarına çekildi. Günümüzde ise Avrupa’nın beşinci en kalabalık ülkesi olan İspanya, Avrupa Birliği ve NATO üyesi bir devlet.

İspanya, resmi ismiyle İspanya Krallığı, Avrupa‘nın güney batısında, İber Yarımadası’nda yer alıyor. Güneyde ve doğuda Akdeniz’e, kuzeyde ise Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan İspanya, göz alıcı plajları, tarihi dokusu ve canlı gece hayatının yanı sıra Flamenko ateşi, rakipsiz futbolu, enfes mutfağı ve eşsiz kültürüyle rengarenk bir Avrupa ülkesi.

Gezilecek Yerler

İspanya, Avrupa’nın en güzel Akdeniz ülkelerinden biri olduğu kadar, İtalya’dan sonra dünyada en çok UNESCO kültür mirasına sahip olan ülke. Ülkenin en zarif kenti Barselona, deha sanatçı Gaudi’nin eserleri La Sagrada Famiglia ve Parc Güell’i hayranlıkla ziyaret edeceğiniz, kent yaşamı ve gece hayatıyla kalbinizi çalıyor. Dünyanın en iyi şaraphanelerine ev sahipliği yapan Rioja ve Bilbao, gastronomi meraklılarının mabedi. Başkent Madrid’in gurur duyduğu sanat müzeleri Museo del Prado, Centro de Arte Riena Sofia ve Museo Thyssen-Bornemisza’sıyla keşfetmeye doyamayacağınız kadar güzel. İspanya’nın güney kıyıları Granada ve Sevilla kültürü ve iyot kokusuyla benzersiz Akdeniz kentleri.

Portekiz

Portekiz, bir zamanlar dünyanın en uç köşesi olarak biliniyordu ve deniz yolculuklarını en fazla yapan ülkelerden biriydi. Keşif çağının başında denizciler açık sularda evler kadar büyük iki başlı çatal dilli canavarların yaşadığına ve geçen gemileri yuttuklarına inanıyorlardı. Ülkenin başkenti Lizbon enerjik, canlı yapısıyla kuzeydeki kardeşi Porto gibi keşfedilmeye değer bir şehir. O kadar güzel bir şehir ki, tramvaylar yol boyunca tepelere çıkıp iniyor, daracık sokaklardan geçiyor ve göz alıcı plazaların, bohem kafelerin ve eğlencenin hiç durmadığı gece kulüplerinin arasında dolaşırken bir diğer taraftan da göz alıcı butiklere ve restoranlara bakmadan geçilemiyor.

Portekiz sadece Lisbon ve Porto’dan ibaret değil tabiki. Sintra mesela Ulusal Saray, kaleler ve Quinta da Regaleira’nın etkileyici villasına ev sahipliği yapan bir şehir. Coimbra, Guimaraes, Braga ve Evora gibi şehirler de ortaçağ ruhunu korumayı çok iyi başarmış şehirlerden bazıları. Hatta öyle ki sadece insan kemiklerinden yapılmış bir şapel bile bulunuyor, biraz ilginç ürkütücü bir deneyim olabilir. Portekiz bir ziyaretçinin isteyebileceği hemen her türlü imkânı sunuyor. Lizbon’un club ve barları genellikle gün doğumuna kadar açık. Şehirlerden uzaklaşıp Tras-os-Montes’de ki köylere gittiğinizde ise karşınıza çiftçiliğin, fırıncılığın ve iplikçiliğin en basit ve sade örnekleri bulunabiliyor.

Gezilecek Yerler

Portekiz’in en önemli yerleri arasında tabiki her yanından tarihi mimari akan Lizbon yer alıyor. Avrupa’nın en büyük akvaryumu, lezzetli mutfağı ve kendine özgü fado müziği ile diğer şehirlerden kendini ayırıyor. Porto’nun en büyük özelliği ise tartışmasız şarabı. Aveiro’nun harika kanalları ve köprüleri ile insan kendini Venedik’te gibi hissediyor. Obidos üst düzey golf kompleksi, Praia D’el Rey ve romantik güzelliği ile öne çıkıyor. Sintra fantastik kaleleri, Pena’s Sarayı gibi yapıları ile ziyaretçilerini karşılarken Coimbra ve Evora tarihi hazinelerini sunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.