banner913
banner932
banner1032
banner1038

Menopoz dönemindeki kadınlara 5 cinsellik tavsiyesi!

banner1020

Menopoz döneminde seks yaşamı nasıl olmalı? Doğurganlığın sona erdiği menopoz, maalesef çoğu kadın tarafından dişiliğin de bitişi olarak algılanıyor...Bu algının oluşmasında toplumun değer yargıları ve erkeğin menopoza giren kadına yaklaşımı en büyük nedenler. Oysa,bedensel ve psikolojik anlamda sağlıklı olan bir kadın, menopoz evresinde de güzel bir cinsel hayat yaşayabilir.Yeter ki,menopozdan dolayı dişiliğinin bittiğini düşünmesin ve cinsel arzularından dolayı kendini baskılamasın. Bu yazımda,menopoza giren evli veya bekar kadınlara,seksten menopoz öncesindeki gibi zevk almalarını sağlayacak tavsiyelerde bulunacağım.Hazırsanız başlayalım;

banner974
Menopoz dönemindeki kadınlara 5 cinsellik tavsiyesi!

banner971

Cinsel isteklerinizden dolayı suçluluk ve utanç hissetmeyin

Evet yaşınız 50’lere geldi,çoluk çocuk evlendi ve belki torun sahibi bile oldunuz...Tüm bu sosyal gerçekler,sizin bir kadın olduğunuz realitesini değiştirmiyor! Menopoza girmeniz,kendinizi ikinci sınıf kadın olarak görmenize,tüm cinsel zevklerden elinizi eteğinizi çekmenize bir gerekçe değil...Aksine,böyle düşünerek kendinizi ve çevrenizdeki insanları mutsuz edersiniz.

Tüm bu nedenlerden dolayı,menopoza giren kadının sağlıklı cinsel yaşam için ilk kuralı;Cinsel arzulardan utanmamak olmalıdır.

Eşinizle konuşun

Yaş ve sizin menopoza girmenizden dolayı seks performansı düşen,sizden soğuyan ve hatta yataktan kaçan bir kocanız var ise,onu karşınıza alın,kırmadan beklentilerinizi anlatın.

Bu özgüvenli yaklaşım ve samimi konuşma,eşinizin sizi anlamasına yardım eder.Menopozdan sonra eşler arasında yaşanan en büyük iletişim sıkıntısı cinsellik alanında yaşandığı için,böyle güzel bir konuşma evlilik sorularının giderilmesine de yardımcı olur.

Olgun kadın olmanın avantajını kullanın

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki,kadınların seks hayatlarından tatmin olma oranları yaşla doğru orantılı...Çünkü tecrübe,kendi bedenini tanıma  ve yaşın getirdiği olgunluk,kadının seksten beklentilerini tam olarak tanımlanasına yardım ediyor.

Eğer bu yaşınıza kadar ertelediğiniz veya bilip de görmezden geldiğiniz cinsel istekleriniz var ise,bunları yaşamak için en uygun zaman menopozla gelen olgunluk dönemidir.

Sert seks,farklı cinsel fantaziler,anal uyarım,seksi iç giyim bu tür ertelenen cinsel alanlardan ilk aklıma gelenler...

Vajinal kuruluk sorununu giderin

Menopozda olan kadınların en büyük sorunlarından birisi de vajinal kuruluktur...Azalan cinsellik hormonları nedeniyle yaşanan vajinal kuruluk,çoğu menopozlu kadını seksten soğutur.Eşinizle sevişirken vajinal kuruluk nedeniyle acı ve ağrı hissediyorsanız,kaliteli yoğun kıvamlı kayganlaştırıcılar kullanın.Evdeki krem ve losyonlar vajinal kuruluk için yeterli kayganlaşmayı sağlamadığı gibi,vajinal enfeksiyona yakalanma ihtimalini de artırılar.Aşağıda kaliteli,ithal bir kayganlaştırıcının resmi yer almakta.

Kaliteli bir vibratör satın alın

Menopoz döneminde yaşanan fiziksel ve psikolojik değişimler,(kadının canı seks istese bile) orgazm olmayı zorlaştırabilirler...Bu sorun hem sizi hem de eşinizi yıpratacaktır.Ten dokusunda,alerji yapmayan kaliteli bir vibratör,sekse olan ilginizi yeniden artırmaya ve daha şiddetli orgazm yaşamnıza yardım eder.

Menopoz döneminde vibratör kullanan kadınların daha kolay orgazm olduğu,cinsel açıdan kendilerini daha çok kadın hissettikleri, İngiltere’de 2013 yılında yapılan bilimsel bir anketle kanıtlanmıştır.Aşağıda menopoz dönemindeki kadınların kullanabileceği yumuşaklık ve ten hassasiyetindeki bir vibratörün resmi yer almakta

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.