banner913
banner932
banner1032
banner1038

Işık Kitapevi 28. Fuarı

banner1020

Işık Kitabevi’nin geleneksel 28’inci Kitap Fuarı Lefkoşa Kızılbaş Klisesi’nde başladı. Fuarın bu yılki Onur Ödülü, Kıbrıs’ın en önemli iki işçi sendikası Devrimci İşçi Sendikaları...

banner974
Işık Kitapevi 28. Fuarı

banner971

Işık Kitabevi’nin geleneksel 28’inci Kitap Fuarı Lefkoşa Kızılbaş Klisesi’nde başladı.

Fuarın bu yılki Onur Ödülü, Kıbrıs’ın en önemli iki işçi sendikası Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu Dev-İş ile Kıbrıs İşçi Federasyonu PEO’ya verildi. Dev-İş adına ödülü Genel Başkan Vekili Hasan Felek ve PEO adına Başkan Bambis Kyritsis aldı. Fuarın ilk gecesinde ayrıca okurlar yeni çıkan kitapları da satın alma şansına sahip oldular. Bunlar arasında Zaim Necatigil’in “Anayasa ve Yönetim Huluku”, Dr. Turhan Korun’un “Ben de Yazdım”, Şevki Kıralp’in “Başpiskopos Makarios ve Kıbrıslı Rum Milliyetçiliği” ve Niyazi Kızılyürek – Vula Harana’nın “Kıbrıslı Rum Solcular” isimli kitapları da yer alıyor.

Açılışta konuşan Işık Kitabevi sahibi Nahide Merlen, “İzleyen değil etken olmak, geleceğimiz için söz sahibi olmak” düşüncesi ile yola çıktıklarını söyleyerek, bu yılki fuarın temasını “Tasarım ve Gerçeklik” şeklinde belirlediklerini belirtti. Gece, Taylan Özöncü ve Osman Tuğsal’ın müzik dinletisi ve Grup Dio’nun sahne almasıyla sona erdi. Bu gece ise Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, “Müzakere Sürecinde Medyanın Rolü” konulu panel düzenliyor. Kıbrıslı Türk Gazeteci Ali Baturay ve Rum gazeteci Nikolaos Stelya’nın konuşmacı olarak katılacağı panel 20.30’da başlayacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.