banner913
banner932
banner1012

Konsültasyon gerek!


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 07 Nisan 2018, 14:48

Başınıza bir sağlık sorunu gelir de doktorunuz teşhis koyamıyorsa ne yaparsınız? Başkalarından yardım ister, hastayı incelemeden geçirilir, teşhis komaya çalışırız! Yani uzmanlar tarafından ‘konsültasyon’ (görüş-alış veriş) yapılır hastalığa teşhis konulur…

Spor sayfasında ‘hastalık’ ‘teşhis’ gibi tıbbi terimlerin ne işi var demeyiniz. Bizim de futbol alanında bir hastamız var ve beş haftadır sürekli puan kaybedip kupadan sonra ligi de kaybetmekle karşı karşıya bulunmaktadır. Şampiyonluğu kaybetmek önemli değil ama sergilenen futbol bu takıma yakışmıyor. Düşünebiliyor musunuz, önemli rakiplerini hem ligde hem de kupada sürklase edip yenme bir yana, perişan eden bir takım, son beş haftadır gol dahi atamıyor. Böylesi bir kan kaybına konsültasyon gerekmiyor mu sizce? 

Şampiyonluğun en büyük adayı olacaksın rakipleri ezen bir süreç yaşayacaksın ve sonra, kontak kapatır gibi tökezleyeceksin! Sen ki bugüne kadar en çok gol atan takım olacak, gol kralını bünyende bulunduracaksın ama gol atamayacak, devamlı beraberlik ve mağlubiyet tadacaksın! Bu işte bir iş var beyler! Bu süreçte bir sorun var beyler! Bu sorun acilen çözülmelidir. Bizce  sorun futbolculardan değil, teknik heyetten kaynaklanıyordur.

Ya teknik heyet takımı suni girdilerle güçlendirdi ve şimdi ‘bitiş’ konumuna geldiler; Ya teknik heyet süreci iyi ayarlayamadığından yanlış zamanda “BİP” yapıp düşüşe geçtiler! Ya da bizim görüşümüze en yakın olan yanlış sistemde ısrar etmelerinin sonucuna katlanmaktalar.

Şunu vurgulamakta fayda görüyoruz Yenicami’nin son haftalarda karşılaştığı takımlar, onu mağlup etmek için sahaya çıkmıyorlar, sahaya koydukları düşüncede ana tema beraberliktir. Dolayısıyla savunmalarını kalabalık tutup kontrataklarla gol arıyorlar. Bulurlarsa ne ala, bulamazlarsa da eyvallah!

Yenicami ise defansını kalabalık tutma ve uzun toplarla gole gitmeyi amaçlayan bir takım. Üzerine gelen bir takım olursa Sprinter John’larıyla boş saha bulup gol arayan bir takım. İyi güzel de bugünkü rakipleri üzerlerine gelmiyor ki!

Siyah beyazlıları bir diğer yanlışı orta sahasız futbol oynamaya çalışmasıdır. Golcülerini uzun toplarla besleme yanlışına düşüyor, onları rakip defans bloğunda yardımcısız bırakıyor. Siyah beyazlıların tek kurtuluşu, 3’lü savunma deyip 5’li savunma yapmaktan vazgeçip “tandem” sistemine geçmeli, dört kenar adamla hücuma kalkmayı yeğlemelidir. John Okoli’yi kanatlarda oynatırlarsa daha fazla verim alacaklarına inanıyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.