banner913
banner932
banner1032

KKTC MECLİS BAŞKANI ZORLU TÖRE KKTC’DEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ DERKEN


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 07 Mayıs 2024, 14:20

Dünden bugüne her vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Asla Vazgeçmeyeceğiz” derken Kıbrıs Türk halkı olarak  bizler de bu vesileyle mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz.
Yakın geçmişe dönüp bakacak olursak, 23 Nisan 2024 tarihli yerel yazılı basınımıza yansıyan haberlere göre;  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Meclis’te  çocuklara oturum yapıldı. Meclisteki dağılıma uygun olarak her ilçeden milletvekili sayısı kadar  ülke okullarından  toplanan 50 öğrenci, milletvekillerinin koltuklarına oturarak Genel Kurul’da söz aldı..
..Öğrenciler ilk olarak bölgeleri ve okulları hakkında bilgi vererek başladıkları konuşmalarında, çocuk haklarına dikkat çektiler; çocuklar arasında eşitsizliklerin olduğuna değinerek, büyüklerden taleplerini dile getirdiler..
..Burada gerçekleştirdiği açılış konuşmasında  öğrencilere Cumhuriyet Meclisi hakkında bilgi veren KKTC Meclis Başkanı sayın Töre “Cumhuriyet Egemenliktir. Cumhuriyet Meclisi Egemenliğin Temsil Edildiği Yerdir. Kıbrıs Türk Halkı Da Egemenliğini Bu Meclis’ten Almaktadır” dedi. Kıbrıs Türk çocuğunun tarihini, geçmişini bilerek, geleceğe daha güzel hazırlanacağını belirten sayın Zorlu Töre, birinci görevin her zaman egemenliğe sahip çıkmak olması gerektiğini ifade etti..
..Yakın geçmişe dönüp bakacak olursak; KKTC Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  nedeniyle makam koltuğunu Karaoğlanoğlu İlkokulu 5’nci sınıf öğrencisi Kayra Temel’e devretmişti. Hatırlanacağı üzere Atatürk İlkokulu Müdürü sayın Ayşe Ertürk Şan başkanlığındaki 15 kişilik öğrenci heyeti  KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi ziyaret etmişti ..
Çocuklara yapmış olduğu konuşmasında KKTC Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre “Tüm gayretlerinin onların geleceği için olduğunu kaydederek, sağlıklı yaşamı benimseme ve kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi bir takım nasihatlerde bulunmuştur. Atatürk’ün “Türk Çocuğu Ecdadını Tanıdıkça Daha Büyük İşler Yapacaktır” sözünü paylaşan sayın Zorlu Töre; ataların, tarihin ve geçmişin bilinmesi  ve sahip çıkılması  gerektiğini söyledi.
Yine gerilere dönüp bakacak olursak;  Forumu’na (EYFOR) katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre; Antalya’da düzenlenen 15’nci Uluslararası Eğitim Yönetim Forumu’na  (EYFOR) katıldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisinden verilen bilgiye göre; Gazi Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) işbirliğinde gerçekleşen, forumun açılışında konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre: “Eğitim ve öğretimin insan yaşamının her devresinde devam ettiğini ve bunun için de eğitimcilere yeni neslin yetiştirilmesi noktasında önemli görevler düştüğünü” dile getirdi. Aldanmamak ve aldatmamak için uyanık olmak gerektiğini kaydeden sayın Zorlu Töre, bunun için de bireyin eğitimin her alanında kendini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre, devletin teminatı olan çocukların ve gençlerin milli değerler çerçevesinde yetiştirilmesinde hükümetlerin gerekli çalışmalar yapmasının öneminden bahsetti. Türk gençliğinin küresel ölçekte başarı kazanacak bilgi ve donanıma sahip olduğunun altını çizen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre, Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’nda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti…
..Kıbrıs Türk halkının adada verdiği mücadeleyi anlatarak, Kıbrıs meselesi ve bölgedeki son gelişmelere değinen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın sunmuş olduğu barış ve güven ortamı sonrasında Cumhuriyete giden yolun açıldığını kaydetti..
.. Kıbrıs Türkü’nün mücadele yıllarının ardından bugün bir devlet sahibi olduğuna işaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Federasyonu görüşmenin bir anlamı olmadığının artık çok net  olarak görüldüğüne değinen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre , Kıbrıs’taki tek gerçekçi çözümün iki devlete dayalı çözüm olduğunu ifade etti.
Yine 3 Mayıs 2024 tarihli yerel yazılı basınımıza yansıyan haberlere göre; Antalya’da düzenlenen 15’nci Uluslararası Eğitim Yönetimi  Forumu’na (EYUDER), KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu  da katıldı.
Gazi Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) işbirliğinde  gerçekleşen ve de KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin de katıldığı forumun açılışında Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuştu. Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Çavuşoğlu; “uluslararası eğitimde önemli yeri olan Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’nda  değerli eğitimcilerle bir araya gelmekten gurur duyduğunu” ifade ederek, Kıbrıs Türk Halkının selamlarını iletti..
..Çavuşoğlu, tartışma ve bilgi paylaşımıyla sınırlı  kalmayacak, somut eylemleri teşvik ederek küresel düzeyde eğitim kalitesini artırmaya da öncülük edecek forumun, eğitimde yenilikçi yönetim uygulamalarının tartışılabileceği, paydaşlarla bilgi ve deneyimlerini paylaşabileceği  önemli bir platform olduğunu dile getirdi..
..Ülkedeki eğitimle ilgili de konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “KKTC’de eğitim, Atatürkçü nesil yetiştirmek, milli değerlere sahip muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak nesiller yetiştirmek demektir” dedi. Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının Misak-ı Milli sınırları içerisinde kalıp devlet kurabilen tek halk olduğunu da söyledi.
Gerilere dönüp baktığımızda her vesileyle yapmış olduğu açıklamada KKTC  Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre ısrarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yaşatılması  ve de tanınması yönünde mücadele vermektedir.
Nitekim, Annan Planı’nın yıl dönümü dolayısıyla  25 Nisan 2024’te  yerel yazılı basınımıza yansıyan açıklamasında sayın Zorlu Töre: “Kıbrıs Türk halkı olarak en büyük gücümüz kendi milli, bağımsız devletimize sahip olmaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne  sahip çıkmak ve yaşatmak şehitlerimize ve bizden sonraki nesillere;  gençlerimize ve çocuklarımıza  olan borcumuzdur..
..Annan Planı’nın bazı hükümleri “Baldıran Zehri” kadar tehlikeliydi.  Şayet Annan Planı’na Rumlar da ‘Evet’ demiş olsalardı, Maraş, Güney Mesarya’nın %80’i, Karpaz’da 4 yerleşim birimi, Güzelyurt, Alayköy, Haspolat, Çamlıbel, Gemikonağı, Yedidalga, Denizli, Yeşilırmak, eski Erenköy,  ve deniz kıyıları da dahil olmak üzere otuzdan fazla yerleşim birimi Rumlara verilecekti ve Kıbrıs Türk Halkının bu bağlamda  çok ciddi kayıpları olacaktı..
..Öte yandan  Rumların Annan Planı Referandumunda  ‘Hayır’  oyu kullanmaları akabinde  geçen yirmi  yılda  bir kez daha   görüldü ki,  Kıbrıs Türk halkı için   Kıbrıs sorununun federasyon yolu ile çözümü asla gerçekçi bir siyasi çözüm olamaz. Rumların açıkça ‘Hayır’  oyu kullanmalarına rağmen , federasyon tezi üzerinde müzakereler denenmeye devam etmiş  ve yine Rum tarafının olumsuz tavrı  yüzünden   süreç hüsranla  sonuçlanmıştır..
..Buradan hareketle, artık müzakereye konu zeminin federasyon olmadığı ve gerçekçi bir zemine ihtiyaç duyulduğu aşikardır.  Bu zemin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  varlığını, devamını ve haklarını  yok saymayacak İki Egemen  Eşit Devlet ve Uluslararası  Eşit Statüde yürütülecek bir süreçtir..
..Ancak adilane olmayan bir anlaşma uğruna vatanımızdan  ve Ulusal Egemenliğimizden  vazgeçmemiz  asla mümkün değildir. Elbette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının ve Ulusal Egemenliğinin sonsuz güvencesi, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin her daim Kıbrıs Türk halkının yanında olması bizler için  hayati öneme sahiptir.  Bizler anavatanımız  Türkiye ile birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimize ve Türk ordusuna sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi..
Yine yakın geçmişe dönüp bakacak olursak; 26 Nisan tarihli yerel yazılı basınımızda yer alan habere göre KKTC Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre  5. Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konferansı’na katılmak üzere İstanbul’a gitti..
..Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre; KKTC Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre İstanbul temasları kapsamında  Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı  görevinde bulunmuş, İstanbul’da 1’nci Ordu 3’ncü Kolordu Komutanı olarak görev yapan  Korgeneral  Sezai Öztürk’e nezaket ziyaretinde bulundu. KKTC Meclis Başkanı sayın Zorlu  Töre, Kolordu Komutanlığı özel defterini imzaladı..
..Cumhuriyet Meclisi Başkanı sayın Zorlu Töre, temasları kapsamında  İstanbul Valisi Davut Gül’ü de  ziyaret etti. Valilik Özel Defterini imzalayan sayın Töre “Bizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Yaşasak Da Gözümüz Kulağımız Türkiye’de” dedi..
..5. Parlamenterlerarası Kudüs Platformu Konferansı’na  katılmak üzere İstanbul’a geldiğini ifade eden  KKTC Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre, toplantıya birçok İslam ülkesinden katılım olacağını kaydetti. Konuşmasının sonunda Türk Gençliğinden, Fatih Sultan Mehmet’in ve Atatürk’ün mirasına  sahip çıkmasını istedi..
..İstanbul Valisi Davut Gül de, gençliğinin ilk yıllarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  Üniversite öğrencisi olarak geçtiğini ifade ederek, KKTC’yi  kendi memleketi olarak gördüğünü söyledi. KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren  sayın Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  yarınının, bugünden daha güzel olacağını kaydetti..
..Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Meclis Başkanı sayın Zorlu Töre’ye temaslarında KKTC İstanbul Başkonsolosu  Fatma Demirel ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun eşlik etti..
Sonuç olarak; Kıbrıs Türk Halkına düşen görev; birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bağımsız ve egemen devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, anavatanımız Türkiye’nin desteğinde yaşatılmasını ve de  tanınmasını sağlamaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sen Çok Yaşa..
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.