banner913
banner932
banner1032

ŞİMDİ DE BEŞLİ


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 15 Mayıs 2024, 12:31

Rum medyasına göre, BM Genel Sekreteri Guterres’in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Bayan Holguin beşli bir buluşmanın gerçekleşmesi için gayret sarfediyormuş. Gerçekçi olmak gerekir… KKTC’nin eşit uluslararası statüsü ve egemenliği kabul edilmeden ne beşli ne de onlu görüşme olmaz. KKTC’yi müzakere masasına oturtma çabaları hiçbir sonuç vermeyecek. Bunun nedenlerini tekrar sıralamaya gerek yok… Kısacası, KKTC’nin eşit uluslararası statüsü ve egemenliği kabul edilmeden hiçbir görüşme gerçekleşemez. Bu kesin bir gerçek olarak kabul edildiği gün belki bir umut doğabilir. Ancak Rumların, KKTC’nin istediği eşit uluslararası statü ve egemenliği hiçbir zaman kabul etmeyeceği de bir gerçek. Durum bu merkezdeyken, 5’li konferans önermek veya böyle bir görüşmeden söz etmek boşuna.
Belli ki Bayan Holguin “Kıbrıs Sorunu” nu anlayamamış. Sadece BM’nin Kıbrıs Sorunu’na ilişkin raporları incelemiş ve bu raporlar doğrultusunda müzakerelerin başlaması için çaba harcamaktadır… Olmaz Bayan Holguin! BM’nin  “Kıbrıs”  politikası Rumları mağdur olan taraf olarak gösterme çabasına dayalı bir politika… Halbuki, 1983’de KKTC’nin bağımsızlığını ilan ettiği günden bu yana hem BM hem de özellikle AB tarafından hep Rumlar desteklenmiş ve dönüp gerçeklere bakan olmamıştır.
Rum lider, sorunun çözümlenmesi için en büyük dayanağının AB olduğunu nihayet itiraf etmiş… Halbuki AB’nin çözüm konusunda hiçbir katkısı olamaz. Sürekli Rum politikasını destekleyen AB’nin bu gayretleri de boşuna… “Çözüm” gerçekleşecekse KKTC’nin  eşit uluslararası statüsü ve egemenliği kabul edilmelidir.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.