banner913
banner932
banner1012

Dünyanın En Garip Müzeleri

banner1020

banner974
Dünyanın En Garip Müzeleri

banner971

1. Corpus İnsan Müzesi, Hollanda 
Müze şeklinde insan, insan şeklinde müze. Ağızdan içeri girdikten sonra vücudun organları içerisinde geziniyorsunuz.

2. Yanmış Yiyecek Müzesi, ABD 
Beceriksizler müzesi denilebilir mi? Yemeği yakıp, “Müze için nadide bir eser hedefledim” demenin yolu yapılmış gibi bir şey...

3-Hamamböceği Müzesi, ABD 
Böceklere ilk karşı tepkimiz korkmak ve onlardan hemen kurtulmak. Aksi halde böyle bir şey yapmak aklımıza gelemezdi, gelse de pek bir anlam ifade etmezdi.

4- Cadılık Müzesi, İngiltere 
Cadılar hakkında tüm bildikleriniz, süpürge üzerinde uçan, karga burunlu yaşlı kadınlar ise Cadılık Müzesi’ni mutlaka gezmelisiniz.

5- Beyin Müzesi, Peru 
Yetişkinlerden ceninlere, anormal gelişim göstermiş olanlardan ciddi hasar görmüş olanlara kadar yaklaşık 3 bin beyin müzede bulunuyor.

6- Araf’taki Ruhlar Müzesi, İtalya 
Araf’taki ruhların kişisel eşyalarının sergilendiği müze...

7- Dikenli Tel Müzesi, ABD 
Farklı tipte binlerce dikenli tel görmeniz mümkün.

8- Kötü Sanatlar Müzesi, ABD 
Ne kadar kötüyse o kadar iyidir düşüncesine sahip olan müze.

9-Köpek Tasması Müzesi, İngiltere 
Garipliğini anlatmaya sadece ismi yeterli oluyor.

10. Uluslararası Tuvalet Müzesi, Hindistan 
Ne amaçla kurulduğu konusu akıllara ilk gelen soru oluyor. Ancak müzede 4.500 yıllık bir eser yer alıyor.

11. Kadavra Müzesi 
“Önemli olan iç güzelliği” sözünü biraz yanlış anlamış bir anatomist Gunther Von Hagens’in koleksiyonu. Derisi sıyrılmış olarak kadavraların sergilendiği, bilim ve sanatı harmanlayan bir ortam bulunuyor.

12. Ruh Çağırma Tahtası Müzesi, ABD 
İsmi kadar ilginç içeriğe sahip olan müze.

13. Cenaze Arabaları Müzesi, İspanya 
Cenaze Arabaları Müzesi’nde meraklıları için tüm çeşitler bir arada.

14. Kanalizasyon Müzesi / Fransa 
Kokusunu içine çekmek istemeyeceğiniz bir sanat atmosferi...

15. Parazit Müzesi, Japonya 
Parazit Müzesi… İki şeye şaşırmamak gerekiyor. Birincisi dünyada tek, ikincisi tabii ki Japonya’da… İddia ediyoruz. Bir şey tuhafsa ABD’de, çok tuhafsa Rusya’da, akıl almaz tuhaflıktaysa Japonya’dadır.

16. Süt Şişesi Müzesi, ABD 
Müzenin sahibi Paul Luke 9 yaşında başladığı bu işten emekli olmuş. Çocukluktan yaşlılığa, süt şişelerine adanmış bir ömrün objeleri sergileniyor.

17. İşkence Müzesi / Amsterdam, Hollanda

İşkence Müzesi, Amsterdam’ın sıra dışı turistik noktalarından. Burada ziyaretçiler, tarihte 500 yıl kadar geriye gidiyor ve iktidarların suçlu gördükleri kişilere acı vermek yahut onları öldürmek için kullandığı işkence yöntemlerini görüyor. Müzedeki loş ışık, ortaçağ işkence ve cezalandırma araçlarının verdiği korkutucu hissi ikiye katlayan bir atmosfer yaratıyor. Giyotin, büyük çiviler ve kayışlarla kaplı Engizisyon sandalyesi, kafatası kıran gibi ürkütücü aletler, tarihteki zulümleri hatırlatıyor.

18. Ramen Müzesi / Yokohama, Japonya

 Japon yemek kültürünün bir parçası olan ramen’ler (Japon eriştesi), haşlanmış suya karıştırılabilir halde satışa çıkarıldığı 1958’den bu yana ülkede son derece popüler. Öyle ki Japonya’da ünü dünyaya yayılan ramen’e adanmış bir müze bile var. Müzede ramen çeşitleriyle birlikte ramen’le hazırlanan türlü tarifler de sergileniyor.

19. İç Çamaşırı Müzesi / Brüksel, Belçika

Evet doğru okudunuz iç çamaşırı müzesi. Brüksel’de yer alan bu müzede ünlü ve zengin kişilerin en az 1 kez giydiği donları sergileniyor. Elvis Presley’nin çerçevelenmiş iç çamaşırından sonra meraklısı bu müzeyi de ziyaret edebilir.

20.  Tarihi Vibratörler Müzesi / San Fransisco, ABD

Joani Blank'ın San Fransisco'da açtığı bu müze 20 yılı aşkın bir süreden bu yana konuklarını ağırlıyor. Türünün ilk örneği sayılan 1902 yılında yapılan 'Hamilton Beach' müzeye gelenlerin dikkatini fazlasıyla çekiyor.

21. Penis Müzesi / İzlanda

Adından da anlaşılacağı gibi bu müzede 100’ün üstünde penis sergileniyor. Bir file ait hayatınızda görmediğiniz en büyük penisi bile burada görebilirsiniz. İzlanda’nın balıkçı kasabası Husavik’te bulunan falik eşyalarla süslü müzede ayrıca çeşitli yöntemlerle saklanmış balina spermi, etnografik penis figürleri var.

22. Deneyler Müzesi / St.Petersburg, Rusya

Dünyanın ilk genetik deney türleri Rusya'nın St.Petersburg şehrinde bulunan Kunstkamera Müzesi'nde sergileniyor. Rusya'nın ilk müzesi olarak kabul edilen Kunstkamera, Çar Petro tarafından kurulmuş. Kunstkamera ise "Meraklar Odası" anlamına geliyor. Çar Petro genetik bilim çalışmalarını Hollanda'dan anatomi uzmanı Dr. Ruysch'u getirterek sürdürmüş. Ruysch'nın 300 yıl önce gerçekleştirdiği genetik deneyler kavanozlarda sergileniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.