banner913
banner932
banner1012

İÇERDE DİZİSİNDEKİ ‘ KEBAPÇI CELAL’ , KATAR A ASKER OLARAK GİDECEKMİŞ OĞLUMUZ BİLAL…


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 14 Haziran 2017, 10:08

Değerli  okurlarım:  Bir  süredir   TÜRKİYE  CUMHURİYETİ  özel  kanallarından  birinde  İÇERDE  adlı  TV  dizi  uzun  bir  süredir  ekranlarda  izleyici   ile  buluşmuştur.  Ancak içinde  bulunduğumuz  hafta  başı adı  anılan  dizi   bölümlerine ara  vererek,  yaz  tatiline  girmiş  görünmektedir.  
 
İçerde, Amerikan yapımı Köstebek filminden uyarlanan, yapımcılığını Kerem Çatay'ın üstlendiği, yönetmenliğini Uluç Bayraktar'ın yaptığı, başrollerini Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli'nin paylaştığı Türk televizyon dizisidir.
Konusunu  kısaca hatırlatmak  istiyorum.
Polis Akademisi'nde okuyan Sarp ve Mert, kardeş olduklarından habersiz birbirlerine rakip olurlar. Sarp, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Yusuf tarafından Polis Akademisi'nden mezun olmasına bir hafta kala polislikten atılır. Mezuniyet günü Yusuf'a silah çeken Sarp böylece daha önce hiç bilmediği yepyeni bir hayata adım atar. Bu yeni ve karanlık dünyada Sarp'ın en yakın düşmanı ise Akademi'nin diğer göz bebeği Mert'dir.

YAZIMIZA   KONU  OLAN  KEBAPÇI   CELAL

Yeşim'in kocası, Melek'in ve Mustafa'nın babasıdır. Mafya çetesinin lideridir. Her yerde "Kebapçı Celal" olarak bilinir. Eski tetikçisi Metin Yılmaz'ın küçük oğlu Umut'un kaçırılmasını sağladıktan sonra onu yanına alıp kendisinin kirli işlerini yapması için kullanır. Umut'a Mert adını verip, Organize Suçlarla Mücadele ekibine ajan olarak sokmuştur.
VE  dizi   bu  heyecan  fırtınası,  ihanetler,  bilinmezlikler  içerisinde  39  bölümünü   tamamlayarak  YAZ  TATİLİ   inzivasına   çekilmiş  durumdadır.
KATAR A  ASKER   GÖNDERME KONUSU

Yaklaşık   iki  hafta   önce  Suudi Arabistan öncülüğündeki dört Körfez ülkesi Katar’ı ‘teröre destek olduğu’ gerekçesiyle diplomasi ve ulaşım ablukasına aldığını duyurmuştu. Ablukaya ilk gün Yemen, Maldivler ve Libya, son olarak Ürdün, Moritanya, Cibuti ve Komor Adaları da katılmıştı.
Türkiye ise taraflara diyalog çağrısında bulunmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Katar’ın suçlanmasına karşı çıkmıştı.   TÜRKİYE  BÜYÜK  MİLLET MECLİSİNDE  hükümetin  oyları  ile   Katar’a asker gönderilmesini öngören anlaşma öne çekip onaylamıştı.
KATAR  ile   yapılan  anlaşma kapsamında öncelikle Doha’daki üsse Türk askerleri konuşlanıp Katar jandarmasını eğitecek. Ancak TSK kara, deniz ve hava birlikleri de üsse konuşlanacak, Türk savaş uçakları ve gemiler de üsse gönderilecek.
Savaş uçağı ve gemilerin sayısını belirlemek için önümüzdeki günlerde üsse bir heyet gidecek ve ayrıntılı bir inceleme yapacak.
Değerli  okurlarım ;  
Katar a  gönderilecek  askerlerimize   gönüllü   katılmak  istediğini   beyan  etmiş  bazı   kahraman  yurt  evlatlarının  olduğunu  duyunca   biz  yavru  vatan  KIBRIS tan   ziyadesi   ile  duygu  seline  kapılmış  durumdayız.
Gönüllü  asker  olarak  KATAR a  gideceğini  beyan  edenlerin  başında  içerde  dizisinin    başrol  oyuncusu  rolündeki  KEBAPÇI  CELAL  ve  babasının   biricik  oğlu  AYAKKABICI   BİLAL  gelmektedir.
Bu   iki   kahraman  TÜRK  evlatlarının  davranışını  gören  ve  duyan  binlerce  genç,  yaşlı   insan   MİLLİ  SAVUNMA  BAKANLIĞI  önünde  uzun - süre     ayak- ta     ayak- kabılar  içerisinde  ayak- larına    KARA  SULAR  girme  pahasına kayıtlarını  yaptırmak  üzere   sıralarının  gelmesini  beklemektedirler.
Bu insanüstü  davranışı  sergileyenlerin  başında   gelen    KEBAPÇI   CELAL   ve   BABASININ   BİRİCİK  OĞLU AYAKKABICI   BİLAL  halkımızın  nezdinde de  birer  gurur  abidesi  olmaya  aday durumundadırlar.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.