banner913
banner932
banner1012

Hedef Tanınma


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 22 Ekim 2020, 14:09

Yıllardır Rumların birinci hedefi 37 yıllık bağımsız, egemen KKTC Devletini ortadan kaldırmaktır. Rumlar, bu hedeflerinin ancak “federasyon çözümü” ile gerçekleşeceğine inanmakta ve bu yolda yürümeye devam etmektedir. Gerçek şu ki Rumların “federasyon çözümü”nde ısrarlı olmalarının en başta gelen nedeni, bu çözüm ile KKTC Devletinin ortadan kalkacağına inandıklarını gösteren, hem de çok açık bir biçimde gösteren politikalarıdır. “federasyon çözümü”nün “kurucu devlet” safsataları ile gerçekleşeceğine inanan Rumlar, birinci hedefleri olan KKTC’nin ortadan kalkmasını sağlamak amacıyla “kurucu devlet”  saçmalığına dört elle sarılmakta ve bu çözüm önerisinin yürürlüğe girmesini istemektedir. “Kurucu Devlet”  sistemi, yani “constituent  state” sistemi dünyada hemen hemen hiç kullanılmamış bir yöntemdir. “Kurucu Devlet”  hiçbir zaman tanınmayan, bağımsız, egemen statüsü olmayan bir yerel yönetim sistemini içermektedir. Bu sistem ile dünyaca tanınmış BM üyesi, AB üyesi Rum Kıbrıs Cumhuriyeti bağımsız, egemen devlet olarak olduğu yerde kalacak, diğer tarafta ise KKTC ortadan kalktığı için Kıbrıslı Türkler bir yerel yönetim statüsüne indirilecektir...
Rumların bu politikalarına, isteklerine tam destek veren BM ve AB, bu sistem ile “Kıbrıs Sorunu”nun çözümlenebileceğine inanmakta ve KKTC Devleti’nin 37 yıllık bağımsız, egemen statüsünü hiçe saymaktadır. Halbuki 37 yıllık bağımsız, egemen KKTC Devleti, uluslararası hukuk çerçevesi içerisinde tanınma hakkına sahip, kökleşmiş bir devlet olarak egemenlik haklarını  kullanarak tanınma istemeye çoktan hak kazanmış bir devlettir. Uluslararası Toplum, KKTC Devleti ve Halkının haklarını gözardı ederek hiç bir zaman gerçekleşmeyecek bir “federal çözüm”de ısrarlı gözükmektedir.
Bu zorlukları aşmak için KKTC Devleti, BM ve AB’nin bu kısır döngü içerisinde kalan ve “federal çözüm” planlarının değişmesini beklemeden tanınma istemelidir. KKTC’nin tanınma istemesi için gerekirse referandum yapılmalı ve KKTC Halkının gücü ile tanınma istemi hemen  şimdi gündeme getirilmelidir. KKTC Devleti ve Halkının izleyeceği yol budur.
Bir an için hiçbir zaman gerçekleşmeyecek “federal çözümün”  gerçekleştiğini farzedelim.  Böyle olduğu takdirde KKTC Halkı 37 yıllık bağımsız, egemen KKTC Devletini kaybedecek, “federal çözüm” içinde bin bir türlü sorunlarla karşı karşıya bırakılacak, içinden çıkılmaz büyük sorunların içerisinde kaybolup gidecek ve en önemlisi Rum Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm ada üzerinde egemenlik kurmasına engel olamayacak. Kıbrıslı Türkler güya kendi kendini yöneten bir “azınlık toplumu”  seviyesine indirilecek ve yerel bir yönetime mahkum edilecektir. Tüm bu gerçekler ışığında, KKTC Devleti ve Halkı doğru kararı verecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hedef tanınma olmalıdır...
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.