banner913
banner932
banner1012

Bencil olduğunuzu gösteren 10 işaret

banner1020

Bencillik bazen iyidir desek de, çoğunlukla başkalarına hayatı zindan eden sinir bozucu bir haldir. Ya farkında olmadan siz de bencillik ediyorsanız?

banner974
Bencil olduğunuzu gösteren 10 işaret

banner971

1. Bir ilişkideki dengesizlikten bihaberdirler

Herhangi bir sağlıklı ilişkinin mükemmele yakın bir dengede olması gerekir. Bu hem kişisel hem iş ilişkileri için geçerlidir. Eğer bir insan sadece almakla ilgileniyor ve geri bir şey vermiyorsa, bu onun bencil olduğunu gösterir. Daha da ilginci durum yüzüne vurulduğunda şoka girer. İş yerinde, meslektaşların yaptığı bencillikler kolay fark edilemeyebilir. Bu tavsiye, destek ya da iş bitirmeye yardım etmemek formlarında gelişebilir ve personelin morali üzerinde korkunç bir etkisi olabilir.

2. Çocuklarına tuhaf isimler verirler

Sebebi ne olursa olsun, bu ebeveynler moda olan ya da tamamen orijinal bir isim seçecektir. Bencilce bir davranıştır çünkü çocukları öncelikleri değildir: Çocuklar okulda taciz edileceği gibi sonrasında da hayatı boyunca adının telaffuz veya yazım hatalarını düzeltmek zorunda kalacaktır. Bu bencilce kendi dertlerinizle meşgul olmaya bir örnektir ve çocuğun durumla nasıl başa çıkacağı düşünülmez. Vecihi olmaz mesela. Size komik geliyor olabilir ama, yazık.

3. Dırdır ederler

“ Bencil olmak iyidir. Ama asla diğer insanları dinlemeyecek kadar benmerkezci olunmamalıdır.” – Hugh Hefner.

 Dırdır, bir ilişkinin önemli bir özelliğiyse, bu dırdır yapan tarafın diğer tarafın ihtiyaçlarına tamamen duyarsız olduğu anlamına gelir. Bu dağınıklıktan unutkanlığa kadar çeşitlilik gösterebilir. Dırdırcı insan pekala takıntılı olabilir ve bencilce kendi takıntılarına ve manilerine çok fazla önem verir.

4. Olumsuz geribildirim vermek için zahmet etmezler
Bahsi geçen insan partneriniz, çocuğunuz ya da iş arkadaşınız olsun, olumsuz geribildirimleri örtbas etmek ya da tamamen geçiştirmek için eğilimi vardır. İlk bakışta iyi bir şey gibi görünebilir çünkü kişinin duygularını incitmiyor ya da özgüvenini örselemiyorsunuzdur ama bencilce bu tutumla aslında onun kendini geliştirmek ve daha iyisini yapmak için yakalayacağı fırsatı geçiştiriyorsunuz demektir. Birçok durumda hoş olmak popüleriteye giden en kısa yoldur. Ama uzun vadede, geri döner ve görevinizde başarısız olduysanız size musallat olabilir.

5. Kontrol manyaklarıdırlar

Yönetimdeki insanlar bazen kontrol manyağı olabilirler. Mottoları ‘eğer doğru yapmak istiyorsan, kendin yap’tır. Kontrol manyakları genellikle mükemmeliyetçidir ve bir şirket ya da ailedeki tek yetenekli insan olduğuna emindir. İşin ilginç tarafı, her iş ve herkesin üzerinde kontrol mekanizmaları kurmaya çalışarak aslında yardımcı olduklarına inanırlar.  Gerçek ise, onların bu davranışlarının, inisiyatifi öldürecek, yaratıcılığı köreltecek ve cesaret kıracak kadar bencilce olmasıdır.

6. Manipülatiftirler
Bir kontrol manyağı olmak da madalyonun diğer yüzü. Konumlarını kaybetmekten o kadar çok korkarlar ki bazı kötü taktikler kullanmaktan çekinmezler. Uzlaşmaya gitmemeleri bu durumun klasik bir örneğidir çünkü uzlaşmak onlar için güç kaybı demektir. İnsanları kendi taraflarına çekmek için manipülatif becerilerini kullanırlar.

7. Yeryüzündeki tek insandırlar

Kapıları engelleyen, yasak alanlarda sigara içen, telefonda yüksek sesle konuşan, araba kullanırken tehlikeli hareketler yapan insanlara her zaman her yerde rastlıyoruz. Yeryüzünde bir tek kendileri varmış gibi davranan bencil insanların gündelik tavırlarındandır ve bu tavırlar geri kalan herkesin hayatını daha da zorlaştırır.

8.  Köpeklerinin pisliğini temizlemezler

İskoçya’da köpeğin ihtiyaç giderdikten sonra temizlemezsen cezası 180 liradır. Bu tür davranışlar illa cezalandırılmalı mı? Toplumda yaşayan bireylerin insanlık görevlerini yerine getirmediğini, bencilliğin hakim olduğu her fırsatta görebilirsiniz. Yerlere çöp atanlar, toplu taşıma araçlarında diğer insanları rahatsız edenler, açık ofiste çekirdek yiyenler… Hepsi bu gruba dahildir!

9. Takım çalışmasından nefret ederler

Bencil insanlar, paylaşmak, vermek veya beyin fırtınası yapmak istemezler. Yalnız çalışmak isterler çünkü rekabetçi bir ortamdadırlar. Ama bu bencillik yeterince dikkatli olmazlarsa aleyhlerine çalışır. Vermek ve paylaşmak bencil insanların kelime hazinesinde yoktur.

10. Nadiren işbirliği yaparlar

Tamamen egoyla ilgili. Ne istediklerini bilirler ve bunu almak için her zaman ön planda olduklarından emin olmak isterler. Bir engel gördüklerinde muhalif olmayı ya da işbirliği yapmayı reddederler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.