banner913
banner932
banner1032
banner1038

"Yüzde 30 zam olmayacak"

banner1020

Başbakan Saner, elektrik zammı konusunu basından öğrendiğini, buna da üzüldüğünü söyledi ve yüzde 30’lük bir zammın mümkün olmayacağını belirtti

banner974
"Yüzde 30 zam olmayacak"

banner971
Başbakan Ersan Saner, elektrik fiyatlarına yüzde 30 zammın söz konusu olmadığını,  ortaya konan bu rakamın KIB-TEK’in çalışması olduğunu, gelinen noktada fiyat analizi yapmak gerektiğini açıkladı.
Başbakan Saner, Bakanlar Kurulu’nun önceki günkü toplantısında fiyatların geldiği nokta konusunda argümanların ortaya konduğunu, 2019 yılından beri elektriğe zam yapılmadığını ancak petrol fiyatlarının arttığını anımsattı.
Ortaya konulan rakamlara ilave ek rakamlar istediklerini ve konunun görüşülmesi için görev verdiğini ifade eden Saner, tabloyu net görmeden bir şey söylemeyeceğini, bir zam olacaksa bile bunun yüzde otuz oranında olmayacağını belirtti.
 “Elektrik zammı konusunu ben basından öğrendim, bu beni derinden üzdü” diyen Başbakan Saner, Bakanlar Kurulu toplantısında  bu konu hakkındaki rahatsızlığını Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya ilettiğini söyledi. “Bunun etik olmadığını söyledim”  diyen Başbakan, siyasette bazen bu gibi durumların yaşandığını kaydetti.
Saner yüzde 30’lük bir zammın mümkün olmayacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Fiyat analizlerinin yapılması gerekiyor. Biz bu analizleri görmüş değiliz. Ben bunu görmeden Başbakan olarak tavır sergilemem mümkün değildir. Bakanlar Kurulu’na arkadaşlarımız geldi. Fiyatlar konusunda kendi argümanlarını ortaya koydular. Petrol fiyatında ciddi bir artış var ve bizim 2019’dan bu yana zam yapılmış değil. Biz ne yapacağımıza karar vermeden önce maliyetlerin önümüze gelmesini istedim. Bakanlar Kurulu’nda ortaya konulan rakamlardan ekstra rakamlar istedim. Maliye Bakanımız Ankara’da olduğu için eski Maliye Bakanımız Olgun Beyi bu konuyla ilgili görevlendirdim.”
Amcaoğlu’nun Kıb-Tek idarecileri ile çalışma yapacağını ifade eden Başbakan Saner, “Yüzde 30 bir zam kesinlikle olmayacak. Ama burada bir rakam konuşamam mümkün değil çünkü bunun için önce bilgi sahibi olmam lazım.. Bu zam konusunun  vatandaşta infial yarattığını biliyorum” diye konuştu.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.