banner913
banner932
banner1032

Sanayi Odası yeni mesai saatlerini sorguladı

banner1020

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Genç Profesyonelleri yeni mesai saatlerini değerlendirerek, hükümet ve sendikalara “gerçekten daha verimli mi olacak” sorusunu yöneltti.

banner974
Sanayi Odası yeni mesai saatlerini sorguladı

banner971

KTSO Genç Profesyonelleri, konuyla ilgili yazılı açıklamalarında çalışma saatleri ve çalışma verimliliğinin önemine değindi.

Kamu kurumları çalışma saatlerinin neye göre, hangi ölçütler dikkate alınarak hazırlandığı sorulan açıklamada, “Verimlilik gözetiliyor mu? Bu nasıl ölçülüyor?” soruları soruldu.

Açıklamada şu sorulara yer verildi:
“Kamu kurumlarının yöneticileri çalışma saatlerine dair gerekli denetim ve disiplini etkili bir şekilde uygulayabiliyor mu? Giriş, çıkış ve özellikle öğle araları nasıl denetlenecek?

Kamu ile özel sektör çalışma saatleri arasındaki tutarsızlık ve bundan kaynaklanacak verimsizlik düşünüldü mü? Açıklaması nedir?

Saatler belirlenirken, işlemlerin tamamlanması hesaba katılıyor mu?

Yazda özel sektör yarım gün mü çalışmalı, yoksa bir işin tamamlanması için daireye defalarca mı gitmeli? 

Tüm toplumu ilgilendiren eğitim kurumları çalışma saatleri (özel ve devlet) ve bu kurumların ulaşım organizesi düşünüldü mü? Bir memur çalışma saatinde yerinde değilse, ne yapmalıyız?”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.