banner913
banner932
banner1012

Sağlık çalışanlarının maaşlarına göz dikilmesin

banner1020

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, tasarruf veya kamu reformu yasasıyla sağlık çalışanlarının maaş ya da ek mesaisine göz dikilmemesini istedi

banner974
Sağlık çalışanlarının maaşlarına göz dikilmesin

banner971

“Hemşireler ve Ebeler Haftası” dünyada olduğu gibi KKTC’de de kutlandı. Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında toplumun sağlığı ve mesleğin geleceği de tartışılacak.

Uluslararası Hemşireler Birliği, 2019 yılı için “Hemşireler; herkes için sağlık hedefine ulaşmada öncü bir ses” temasını belirlendi.

Hemşireler ve Ebeler Haftası’nın başlangıcı nedeniyle bugün Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası iş birliğinde Lefkoşa TheParadise Park’ta tören düzenlendi.

Sağlık çalışanlarının katıldığı törende, sağlıkla ilgili sivil toplum örgütlerinden temsilciler sektördeki sorunları ve çözüm önerilerini de dile getirdi

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı  Gülcem Sala Razı konuşma yaptı. Törende, meslekte 25 yılını dolduran ebe ve hemşirelere plaket verildi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, tüm olumsuzluklara rağmen, bir münhal ile 234 hemşire kadrosu açıldığını, bu kadroların 137’i içerden, 97’ü dışarıdan olacak şekilde doldurulduğunu kaydetti.

120 olan yüksek hemşire kadrosunun 500 olması için çalıştıklarını da kaydeden Özgöçmen, “Sabrettik azmettik ve başardık” dedi.

Nakil Tüzüğünün yürürlükte olduğunu da anımsatan Ali Özgöçmen, nakillerin “şehir efsanesi” gibi konuşulduğunu kaydederek, muhtemel nakillerin tüzük yoluyla yapılmasını istedi, “Aksi hepimizi üzer” şeklinde konuştu.

Tasarruf veya kamu reformu yasasıyla sağlık çalışanlarının maaş ya da ek mesaisine göz dikilmemesi gerektiğini belirten Özgöçmen, sağlık çalışanlarının bu konuda geçtiğimiz dönemde gerekli duyarlılığı gösterdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığının 2 yıllık Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu’ndaki eğitimi tamamlayan ve lisans eğitimi için Türkiye’ye giden KKTC vatandaşlarının denklik ve diploma konusunda sorun yaşadığını belirten Ali Özgöçmen, Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına iletilen bu sorunun çözülüp çözülmediğini  sordu.

Derece terfisini kadro fazlası olarak alan meslektaşlarının bulundukları kadroya başvurabilmeleri için tek bir teknik düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, bunun da bir toplantıda yapılabileceğini belirten Ali Özgöçmen, bu konun neden hala bekletildiğini de sordu.

Lojmanların yaşanılmayacak durumda olduğunu belirten Ali Özgöçmen, “Kamu Sağlık Çalışanları Yasası yetki vermesine rağmen yapılmayan, talebimiz olan Sınav Tüzüğü ve güncelleme isteyen çalışma saatleri zaman kaybedilmeden gündeme alınsın” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.