banner913
banner932
banner1032
banner1038

Rum Ulusal Konseyi’ne göre plebisit kararı “çarpıtıldı”

banner1020

Rum Ulusal Knseyi , “Kıbrıs Rum tarafının ‘Enosis’ politikasını geri getirdiğine yönelik Kıbrıs Türk toplumu içerisindeki bilinçli çarpıtmanın kınandığı” belirtilirken, böyle bir şeyin hiçbir zaman gündeme gelmediği savunuldu

banner974
Rum Ulusal Konseyi’ne göre plebisit kararı “çarpıtıldı”

banner971

Rum Ulusal Konseyi, Rum Meclisi tarafından alınan “1950 plebisitinin” yıldönümünün Güney Kıbrıs’taki okullarında kutlanması kararının KKTC’de çarpıtıldığı iddiasında bulundu.

Rum radyosunun haberine göre, bugün toplanan Rum Ulusal Konseyi’nin tamamlanmasının ardından tüm partilerin onayıyla yayımlanan açıklamada, “Kıbrıs Rum tarafının ‘Enosis’ politikasını geri getirdiğine yönelik Kıbrıs Türk toplumu içerisindeki bilinçli çarpıtmanın kınandığı” belirtilirken, “böyle bir şeyin hiçbir zaman gündeme gelmediği, gelmesinin söz konusu olmadığı ve bölünmenin kabulünü öngören hiçbir çözümün de kabul edilmeyeceği” ifade edildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.