banner913
banner932
banner1032
banner1038

"KKTC’de çevre temizliği konusunda büyük sıkıntılarla karşılaşılıyor"

banner1020

banner974
"KKTC’de çevre temizliği konusunda büyük sıkıntılarla karşılaşılıyor"

banner971

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı  Mahmut Özçınar, KKTC’de çevre temizliği konusunda büyük sıkıntılarla karşılaşıldığını;  mevcut Belediyeler Yasası’ndaki bazı eksikliklerden dolayı yerel yönetimlerin çevreyi kirletenlere keseceği cezanın caydırıcı olmadığını ve yasal değişikliğin şart olduğunu kaydetti.

Yazılı açıklamasında, çevreye ve özellikle yol kenarlarına atılan çöplerin yarattığı manzaranın üzüntü verici olduğunu belirten Özçınar, çevre konusunda her bireye sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Sivil toplum örgütlerinin ve çevreye duyarlı bireylerin dikkat çektikleri sorunların toplumu bilinçlendirdiğini fakat ne çevre kültürü, ne de duyarlılığın arzu edilen noktada olduğunu ifade eden Özçınar, açıklamasında şunları kaydetti:

“En basit örnekle, seyahat ederken, bazı duyarlı yurttaşlarımızın yaptığı gibi çöplerimizi araçlarımızda muhafaza edip, varılan noktada çöp kutularına atabiliriz. 

Bu davranışımız, çocuklarımıza da çevre bilincini küçük yaşta kazandırmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Sadece okulda öğretmenleri tarafından verilen eğitim değil, örnek alarak  büyüdükleri anne-baba ve büyüklerinin telkinlerinin de büyük bir önem taşıdığını vurgulamak isterim”.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.