banner913
banner932
banner1032

"KKTC üniversiteleri akademik olarak bağımsız değil"

banner1020

CTP Milletvekili Akansoy, YÖK'ün gönderdiği bir genelge ile Türkiye Üniversitelerinden işten çıkarılmış herhangi bir akademisyene KKTC Üniversiteleri iş verirse, o akademisyenin çalıştığı bölüm ile ilgili akreditasyon anında sonlandırılacağı bilgisini aldığını belirterek KKTC Üniversitelerinin akademik olarak bağımsız olmadığını ifade etti

banner974
"KKTC üniversiteleri akademik olarak bağımsız değil"

banner971

CTP Milletvekili Asım Akansoy sosyal medya hesabından bir ileti yayınlayarak  KKTC Üniversiteleri’nin akademik olarak bağımsız olmadığını söyledi.

Akansoy’un açıklamasının tam metni şöyle:

 “Dünyanın pek çok ülkesi Türkiye'den ayrılan akademisyenlere kapısını açmış durumda. Zaten kapalı değildi. Ancak demokrat kimliğinden dolayı hükümetle ters düştüğü için kendisine "dünya dar edilen" üstün nitelikli Türkiyeli akademisyenler, (başka ülke insanları için de geçerli olduğu üzere) uğradıkları dışlanmadan dolayı kendilerine bu ülkelerde yeni çalışma ve yaşam alanı bulabiliyor. Gayet normal.

Ancak bu ülkelerden biri KKTC olamıyor. Yani dünyaca ünlü bu kişiler gelip sizin ülkenizin akademik hayatına katkı koyamıyor.
YÖK'ün gönderdiği bir genelge ile, Türkiye Üniversitelerinden işten çıkarılmış herhangi bir akademisyene KKTC Üniversiteleri iş verirse, o akademisyenin çalıştığı bölüm ile ilgili akreditasyon anında sonlandırılıyor ve o bölüme Türkiye'den öğrenci akışı durduruluyor...engelleniyor !
Bu acı gerçek her gün yüzümüze vuran onlarca örnekten biri.
Bu yüzden Türkiye'nin alt yönetimi olmayalım. Karşılıklı saygıya dayalı bir ilişki kuralım ama bu ülkeyi biz yönetelim diyoruz.
Varolan ilişki biçimi ile sürdürülebilir, gelişmiş bir düzen kurmak mümkün değil.Ve mesele herşeyden önce siyasidir, başka birşey değil.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.