banner913
banner932
banner1032
banner1038

Kıb-Has yolcuları mağdur oluyor

banner1020

Ülkemize havayoluyla gelerek Ercan Havalimanı’daki Kıb-Has otobüs şirketini kullanıp ülkenin dört bir yanına gitmek isteyen başta öğrenci ve askerler otobüslerin 3 saatte bir hareket etmesi nedeniyle perişan oluyorlar

banner974
Kıb-Has yolcuları mağdur oluyor

banner971

Niyazi Ergülen

TC Lefkoşa Büyükelçiliği önderliğinde kurulan Ercan Havalimanı’ndaki özelikle asker ve öğrencilerin mağduriyetini gideren KIB-HAS,  özel şirkete devredilmesi sonrasında keyfi uygulamalar sonucu başta öğrenci ve askerler olmak üzere yolcuları mağdur ediyor.

Ülkemizin aynası olan Ercan Hava Alanı maalesef  Kıb-Has’ın umursamaz sorumsuzluğu ve duyarsızlığı nedeniyle  ülkemiz  zarar görüyor.

Ercan Hava Limanı’nda bulunan KIB-HAS  otobüs şirketi keyfi tutumu nedeniyle Türkiye’nin dört bir yerinden gelen yolcuları  Güzelyurt, Lefkoşa, Mağusa ve Girne yönüne gitmek üzere Kıb-Has otobüs şirketine gidiyor.

Kimi asker, kimi öğrenci veya turist yolcular burada bilet alıp kalkış saatin sorulması üzere aldıkları cevapla adeta şok yaşıyorlar.

İstanbul, İzmir, Adana’dan gelen yolculara saat 16.00 ile 17.00, kimi 15.00’da Ercan’a gelen yolcular Güzelyurt yönüne giden yolculara akşam saat  20.00’de Girne ve Lefkoşa’ya 18.30 da otobüslerin kalkması nedeniyle yolcular 3-4 saat bekleme mecburiyetinde kalıyorlar .

İzmir’den gelen yolcular öğrenci ve askerler saat  17.00 da Ercan’a inmesine rağmen Güzelyurt’a gitmek için üç saat Mağusa, Girne, Lefkoşa’ya gitmeleri için ise  1.5 - 2 saat Kıb-Has salonunda bekleme mecburiyetinde olmaları yolcuları isyan ettirmekte.

YOLCULAR İSYAN ETTİ

Gazetemize görüşlerini aktaran yolcular ise Kuzey Kıbrıs’a  gezme amacıyla geldiklerini, ancak Lefkoşa, Mağusa veya Girne’ye gitmek için 2-3 saat otobüsün kalkmasını beklediklerini ifade ettiler.

Birçok asker ise saat 7’de Lefke ve Güzelyurt’ta birliklerine teslim olmaları gerektiğini ancak Ercan’dan otobüsün saat 20.00’de kalkacağını öğrendiklerini söyleyerek bundan dolayı birliklerine teslime geç kalarak belki de cezalanacaklarını açıkladılar.

Yolcular gidecekleri yere taksiyle gitmek istediklerini ancak Güzelyurt için 150, Lefkoşa ve Girne için 90 TL istendiğini bu nedenle 2-3 saat bekleme mecburiyetinde kaldıklarını dile getirdiler.

Öte yandan Kıb-Has’ta görüştüğümüz bir personel ise bu durumun şirketin aldığı karar olduğunu ve Ocak’tan sonra saat düzenlemesinin yapılacağını yolcunun az olması nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı.

YOLCULARA İKİNCİ ŞOK

Bu arada içecek otomatlarından kahve nescafe almak için otomata 1 ve 1,5 TL atan yolcular karşılığında içecek alamadı. Bardakların olmaması ve bitmesi sonucunda içeceklerini alamayan yolculara paraları da iade edilmedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CUMA - 6 yıl önce
09/10/2018 tarihinde çocuğumu lefke avrupa üniversitesine kayıt ve diğer işlemler ile ilgili götürdüm. kıbhas firması ile ya da taksi ile gidilebileceği söylendi. bizde kıbhas firmasına gidip bilet almak için gittiğimizde biletlerin üzerine 16 tl yazıyor, firma biletilerin 27 tl olduğunu söyledi. bir şeylerin yanlış olduğu ilk dakikadan belli oluyordu. neyse dedik 54 tl ödeyerek biletleri aldık, benim ertesi gün türkiye ye dönmem gerektiği ve lefkeden yarın kaç gibi otobüs olduğunu sordum. bana b.r kart verdi "burda yazıyor telefon et öğren"dedi, ben de türkiyeden yeni geldiğimi ve kıbrıs hattımın olmadığını bana telefon konusunda yardımcı olabilir misin dediğimde git dışarıdan kart al telefon et kaba bir biçimde telfuzda bulundu. bir anda acaba bınlar türkiye gelirse biz böyle mi davranırız diye düşündüm. geldim oturma salonunda bir kaç dakika oturduktan sonra bana ters bir şekilde konuşan ve yanında bulunan iki kiş oturup bilgisayardan film seyrediyordu duruma sinirlendim ve tekrar
Misafir Avatar
cuma - 6 yıl önce @CUMA
yorum olarak fazla kelimeye izin vermediği için önceki yazının devamı; tekrar gittiğimde dedim siz bu firmadamı çalışıyorsunuz evet dedi peki ben müşteriyim ve sizden bir ricada bulundum elinizde şirket telefonu var lefkeye bir telefon etmek bu kadar zormu? demin geldim bana ters cevap verdin, sen türkiye ye gelirsen ben sana böyle mi davranırım? dedikten sonra film seyretmeyi bırakıp ban doğru baktı özür dilemesini beklerken beni suçlayıcı konuşmalarda bulundu ve isteksiz de olsa şirket telefonunu arayıp bana uzattı ben görüşmemi yaptıktan sonra teşekkür ettim ve bunlara gerek kalmadan da bu işlerin yapılacağını düşündüm. neyse 1-2 saat bekledikten sonra otobüse bindik, otobüste ağır bir koku her taraf pislik içinde koltuklar tozlu elinizi nereye sürseniz yapış yapış. otobüsün içerisi sıcak olduğu için klimayı çalıştırması için şöfüre ricada bulundum gecikmeli de olsa çalıştırdı. kıbrısın dünyaya açılan penceresi ercan havaalanında böyle bir firmanın denetlenmesi için nereye başvu