banner913
banner932
banner1032
banner1038

"Güzelyurt hastanesi 120 odalı ikinci basamak hastane olacak"

banner1020

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 17 dönüm üzerine kurulacak hastanenin 15 bin 500 metrekare büyüklüğünde olacağını ve tüm ana branşları barındıracak şekilde 120 odalı ikinci basamak hastane olacağını belirtti

banner974
"Güzelyurt hastanesi 120 odalı ikinci basamak hastane olacak"

banner971

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, uzun süredir gündemde olan Güzelyurt hastanesinin nihayet bugün temelin atıldığını belirterek, 17 dönüm üzerine kurulacak hastanenin 15 bin 500 metrekare büyüklüğünde olacağını ve tüm ana branşları barındıracak şekilde 120 odalı ikinci basamak hastane olacağını kaydetti.

Hükümet olarak bugün gururlu bir günü yaşadıklarını belirten Sucuoğlu, Başbakan Özgürgün öncülüğünde ülkeye yatırımların süreceğini vurguladı.

Lefkoşa, Lefke ve İskele'ye hastane hedeflerini her zaman dile getirdiklerini ve “her ilçeye bir hastane” dediklerini hatırlatan Sucuoğlu, bu hedefi gerçekleştireceklerine inanç belirtti. Sucuoğlu, bölgede ciddi ve kaliteli sağlık hizmetine ihtiyaç olduğu gerçeğiyle yola çıktıklarını kaydetti.

Faiz Sucuoğlu, bugün atılan hastane temeliyle "KKTC devletinin, Güzelyurt'un bir çakıl taşının bile verilmeyeceğini herkese gösterdiklerini" belirtti. Sucuoğlu, bugün gerçekleştirilen temel atma töreninin bu bölgeye sahip çıkıldığının en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, hastanenin ilk etabının tamamlanması için 12 aylık bir süre öngörüldüğünü ancak ilk etap olan karkas inşaatının 9 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti ve hastanenin önce bölgeye sonra da tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

ÖZDEŞ

Güzelyurt Sivil Toplum Platformu Başkanı Şinasi Özdeş de, bugün bir bayram yaşadıklarını ifade ederek, bugün bu yatırımı Güzelyurt'a kazandıran herkese teşekkür etti.

Güzelyurt'u asla terk etmeyeceklerinin ispat edildiğini kaydeden Özdeş, yatırımların kendilerini bölgeye bağlayan kendilerine güven veren adımlar olduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.