banner913
banner932
banner1032
banner1038

Girne’ye Dr. Küçük anıt heykeli yapılacak

banner1020

11 yıldır üzerinde çalışılan bir proje olan Dr. Fazıl Küçük’ün anıt heykeli projesi hayata geçiyor. Anıt heykel İçişleri Bakanlığı ve Girne Belediyesi işbirliğinde Girne girişi yonca dönel kavşağı üzerine yapılacak

banner974
Girne’ye Dr. Küçük anıt heykeli yapılacak

banner971

Girne girişi yonca dönel kavşağı üzerine Dr. Fazıl Küçük Anıt heykeli yapılıyor.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, heykel, İçişleri Bakanlığı ve Girne Belediyesi işbirliğinde Girne girişi yonca dönel kavşağı üzerine yapılacak.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 11 yıldır üzerinde çalışılan bir proje olan Kıbrıs Türk Tarihinin ölümsüz lideri olan Dr. Fazıl Küçük’ün anıt heykeli projesini hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.

Bakan Evren, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye, projenin tasarımcısı ve uygulamacısı Heykel sanatçısı Serhat Selışık’a ve projenin finansını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine teşekkür etti.

Proje 124,300 TL’ye mal olacak ve kaideler üzerine oturtulacak 4 metre yüksekliğinde anıt heykelden oluşacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.