banner913
banner932
banner1012

Akpınar, önemli açıklamalarda bulundu

banner1020

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB) Başkanı Serhat Akpınar, katıldığı bir TV programında, KKTC Yüksek Öğretiminin dünden bugüne gelişimi, olması gerekenleri ve işleyişi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

banner974
Akpınar, önemli açıklamalarda bulundu

banner971

AKPINAR: “YENİ AKADEMİK YIL ÖNCESİNDE YOĞUN ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDEYİZ”

Akpınar açıklamalarına ilk olarak Kıbrıs Üniversiteler Birliği hakkında bilgi vererek, birliğin amacının, KKTC üniversitelerinin tanınırlığını ve saygınlığını arttırmak, dünya üniversiteleri ile çalışmaları hayata geçirmek ve sadece akreditasyonlar ile değil, diğer dünya üniversiteleri ile de işbirlikleri ve anlaşmalar yapmak olduğunu söyledi. Akpınar; “Daha önemlisi, ülkemiz üzerindeki ambargoları aşma noktasında da, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK ile işbirliği içerisinde bu zorlukları aşmak için bu birliği oluşturduk. Bunların dışında ülke içerisindeki yükseköğretime fayda noktasında da ortak projelerimiz bulunmaktadır. Örneğin toplu taşımacılık ve kütüphane noktasında ortak çalışmalar sürdürüyoruz. Yeni akademik yıl öncesinde de yoğun çalışmalar içerisindeyiz”

AKPINAR” GEÇTİĞİMİZ YILLARA GÖRE KKTC’DE Kİ ÖĞRENCİ SAYISININ ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Akpınar, Türkiyede gerçekleşen darbe girişiminin ardından KKTC yükseköğretiminin nasıl etkilendiği noktasında ise şunları söyledi; “Türkiye’de 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi sonrasında yükseköğretim noktasında gözler KKTC’ye çevrildi. Bu durum çok farklı olumlu ve olumsuz yönde etkileşimler doğurdu. Olumlu yönlerine değinecek olursak, YÖK’ün belirlemiş olduğu kontenjanlar çerçevesinde bu yıl geçtiğimiz yıllara göre KKTC’de ki öğrenci sayısının artmasını bekliyoruz. Yerleştirme sonuçlarında birçok bölümümüzde doluluk sağlayacağımızı düşünmekle birlikte, ek yerleştirmelerde YÖK ile istişare içerisinde kontenjan sayısının arttırılması ve bu sayede daha faza öğrenci sayısına ulaşmayı da hedefliyoruz.” dedi.

AKPINAR: “TÜRKİYE DE BULUNANA BİRÇOK VAKIF ÜNİVERSİTESİNE GÖRE DAHA UYGUN FİYATLARDA EĞİTİM VERİYORUZ”

KKTC üniversitelerinin yıllık eğitim ücretleri hakkında da açıklamada bulunan Akpınar, ücretlerin gayet makul olduğunu belirterek, Türkiye de bulunana birçok vakıf üniversitesine göre daha uygun fiyatlarda eğitim verdiklerini söyledi. Eğitim ücretlerinin döviz üzerinden alınma noktasında velilerin ve öğrencilerin bazı zamanlarda endişe yaşadığına değinen Akpınar, bu noktada da ise velileri ve öğrencileri mağdur etmemek için kur sabitlemeleri yaptıklarını ifade etti. Akpınar, GAÜ olarak KKTC vatandaşı öğrenciler için özel burs ve eğitim ücreti imkanları olduğunu belirterek, KKTC ‘de lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin en az %50 burstan başlayan; geçmişte olamayan burs imkanına sahip olduklarını vurguladı.

AKPINAR: “BU YIL BU RAKAMIN ARTMASINI VE SAYININ 100 BİN’E ULAŞMASINI BEKLİYORUZ”

“Güney Kıbrıs’te devletin üniversitelere tanıtım noktasında ciddi yardımları bulunmaktadır. Bizde ise TC Yardım heyetinin KKTC Üniversiteler konsorsiyumuna yapmış olduğu yatırım mevcuttur. Aslında bu bağlamda, hükümetimizin ve devletimizin turizm için sağlamış olduğu teşfiklere üniversitleri de dahil etmesi gerekmektedir. Bugün KKTC’de turizmden önce yükseköğretim gelmektedir. Bu konuyu sadece ekonomik olarak değerlendirmemek gerekir, üniversiteler ülkenin saygınlığını ve bilimsel birçok alanda varlığını, tanınmasını, kültürel ve sportif alanda birçok konuda ayakta durmasını sağlayan bir oluşumdur. Eğitim düzeyinden araştırma düzeyine geçiyor olmamız ülkemizi çok farklı bir boyuta taşıyacaktır. Adada ki mevcut öğrenci sayımıza baktığımızda, Şunada ülkemizde yaklaşık olarak 84 bin öğrenci bulunmaktadır. Bu yıl bu rakamın artmasını ve sayının 100 bin’e ulaşmasını bekliyoruz”.

AKPINAR: “KÜB OLARAK ORTAK HAVAYOLU KURMA PROJEMİZ VAR”

Son olarak, büyük bir içtenlikle öğrencilerimizi adamıza davet ediyoruz. Sevgi ve saygının en üst düzeyde korunacağına ve akademik kalitenin olması gerekenin üstüne taşınacağı bir yılda olacağımızı ifade ediyorum. Öğrencilerimize adamıza hoş geldiniz diyorum ve KÜB olarak ilerleyen zamanlarda da ortaklaşa bir havayolu kurma projemiz olduğunu müjdeleyerek, öğrencilerin büyük avantaj sağlayacağı uçuş imkanları sunmayı planlıyoruz.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.