banner913
banner932
banner1032
banner1038

5 bin 200 kilo süt ürünü imha edildi

banner1020

Hijyen kurallarına uymayan ve çok kötü koşullarda üretim yaptığı saptanan Alemdağ Gıda’ya ait imalathanenin faaliyeti durduruldu, 5 bin 200 kilo süt ürünü imha edildi

banner974
5 bin 200 kilo süt ürünü imha edildi

banner971

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesi tarafından Alemdağ Gıda’ya ait imalathanede, üretim izni bulunmayan hayvansal ürünler (hellim, peynir) ve imalathane genelinde hijyen kurallarına uyulmadığının tespit edildiği ve denetimlerin ardından, imalathanenin faaliyetinin durdurulduğu açıklandı.
Alemdağ Gıda, geçtiğimiz hafta Veteriner Dairesi ve LTB ekipleri tarafından denetlendi. Adı geçen firma,  faaliyete geçmesinin ardından, kaydolmak için Veteriner Dairesi’ne başvurdu. Yasal olarak bir firmanın, halihazırda faal haldeyken değil,  faaliyete geçmeden önce başvuru yapması gerekiyor.  
Firma tarafından yapılan başvuruda peynir paketleme işlemi, zeytinyağı paketleme işlemi ve bal paketleme için denetim istendi. Denetleme sırasında yıllar önce kapatılan bir başka firmanın adıyla etiketlenen süt ürünleri bulundu. İmalathanede ise hijyen kurallarına riayet edilmediği ve çok kötü koşullarda üretim yapıldığı saptandı. 
Denetimler soncunda, 5 bin 200 kilo süt ürünü imha edildi. İmha edilenler, etiketlenmemiş, tarihi geçmiş ve uygun olmayan koşullarda üretilen ürünlerdi. İmha edilen ürünlerin piyasa değeri, yaklaşık 150 bin TL olarak belirlendi. Bir miktar ürün de müsadere edildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.