banner913
banner932
banner1032
banner1038

Yenicami’den dev tesis hamlesi

banner1020

Yenicami Ağdelen Kulübü, Kermiya bölgesinde 30 dönüm üzerine çok amaçlı, çağdaş bir spor kompleksi yapıyor. Tüm Kıbrıs adasında bir ilki teşkil edecek kompleks, dün düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı

banner974
Yenicami’den dev tesis hamlesi

banner971

Soydan SAKALLI

Yenicami Ağdelen Kulübü Lefkoşa, Kermiya  bölgesinde 30 dönüm üzerine, çok amaçlı, çağdaş bir spor kompleksi yapıyor. KKTC ve hatta tüm Kıbrıs adasında bir ilki teşkil edecek kompleksin üzerine yapılacağı arazi için devlete yapılan başvuru yıllar sonra sonuç verdi ve Özgürgün Hükümeti tarafından Yenicami’nin kullanımına verildi.

Arazinin Yenicami Ağdelen Kulübü’nün kullanımına verilmesinden çok kısa bir süre sonra yapılması planlanan tesis basın toplantısı ile tanıtıldı. Kuzey ve Güney olmak üzere iki kampüsten oluşacak YAK Spor Kompleksi’nin sosyal tesislerden oluşacak olan kuzey yerleşkesinin içinde kamp alanları, konaklama üniteleri, halka açık kafeteryalar, eğlence ve dinlence alanları, güney yerleşkesinin içerisinde ise YAK Akademi, A2 ve A takımlarının kullanacağı spor tesisleri yer alacak.

Basın toplantısında paylaşılan bilgiler arasında ülkemizde benzeri olmayan YAK Spor Kompleksi’nde çeşitli ölçülerde çim ve halı sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları ile olimpik yüzme havuzu, koşu parkuru ve egzersiz alanları da bulunuyor.

YenicamiAğdelen Kulübü (YAK) Yenicami Spor Kompleksi hakkında dün saat 10:00’da Golden Tulip Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla basına bilgi verdi.

KAAN KANER: BİR İLKİ YAŞATACAĞIZ

“1951 yılında kurulan ve Kıbrıs Türk Halkının köklü spor kulüplerinden biri olan YenicamiAğdelen Spor Kulübü’nün 66 yıllık tarihinde birçok başarı kazandığı ve Kıbrıs Türk spor tarihine adını başarılarıyla yazdırdığından bahsedilen basın toplantısında ilk sözü Kulüp Başkanı Kaan Kaner aldı. YenicamiAğdelen Spor Kulübü’nün başkanlığını devraldığında, kupalar kaldırmanın yanında kulübün hedef yükseltmesi gerektiğine inanarak, öncü, sürekli gelişen, başarılar üreten, hocalar yetiştiren, gençliğe ve özkaynak yaratılmasına  öncelik veren bir misyon üstlendiklerini vurguladı. Belirledikleri bu misyon ve hedefler doğrultusunda bir eylem planı hazırladıklarını ve bugün hayata geçirmek için çalışmalarına başladıkları tam teşekküllü spor kompleksinin de bu eylem planının bir parçası olduğunu belirtti. Kaner hedeflerini hayata geçirmelerinde yıllar içerisinde katkı koyan olan devlet yetkililerine de teşekkür ettiği sunumunda, bu proje ile YenicamiAğdelen Kulübü camiasına ve tüm Kıbrıs Türk spor camiasına bir ilki yaşatacaklarının altını çizdi.

Tesisin sunumu Yenicami Yönetim Kurulu Üyesi ve avam projenin mimarı olan Yük. Mimar Safiye Özaltıner tarafından yapıldı. Detaylı proje sunumunu soru-cevap bölümü izledi ve basın mensupları proje ile ilgili çeşitli sorularına yanıtlar aldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.