banner913
banner932
banner1032
banner1038

Canova: Bu takım hepimizindir

banner1020

KKTC Milli Takımı, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Karması ile oynayacağı maç ve CONIFA 2017 Avrupa Şampiyonası'na yönelik hazırlıklarına başladı KKTC Milli Takımı teknik direktörü Fırat Canova: Açıkladığımız kadro, aday kadrodur. Gerek duyulduğu takdirde değişikliğe gidilebilir. Kafamda 2 sistem belirledim. Bu sistemlere göre oyuncu seçtim

banner974
Canova: Bu takım hepimizindir

banner971

Soydan SAKALLI

KKTC Milli Takımı, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Karması ile oynayacağı maç ve CONIFA 2017 Avrupa Şampiyonası'na yönelik hazırlıklarına başladı.

KKTC Milli Takımı teknik direktörü Fırat Canova, Milli Takım'ın durumu ve KKTC Milli Takımı'nın kadrosuna yönelik eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu. Fırat Canova'nın açıklamaları şöyle:

" KKTC Milli Takımı'nın açıkladığımız kadrosu, aday kadrodur. Gerek duyulduğu takdirde değişikliğe gidilebilir. Geçtiğimiz günlerde kadrodaki futbolcularla bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda futbolcuların oldukça istekli olduklarını gördüm.

Antrenmanlarımıza 2 Mayıs'ta başlayacağız. Türkiye'de futbol oynayan Kenan Özer'e ise şampiyonluk kutlamalarından dolayı izin verdik. Kenan, 9 Mayıs'ta aramıza katılacak.

Sakatlıkları olduğundan dolayı istediğim futbolcuları almamazlık etmedim. Sonuçta önümüzde uzun süre vardır. İyileşecek zamanları olacak. Futbolumuzda bir ön libero sorunu vardır. Hüseyin Adal'ı bu nedenle bu mevkiye aldım.

Bu arada Milli Takıma çağrılmayan futbolcuların arasında da çok iyi futbolcular vardır. Ancak biz kafamızda 2 sistem belirledik. CONIFA'ya 22 futbolcu ile katılacağız. 3 tanesi kaleci olacağı için elimizde 19 futbolcu kalır. Ben de tercihlerimi yaparken, buna göre yaptım.

Ben kadro yapmadan önce 40 futbolcu yazdım. Sonra 34'e düşürdüm. En sonunda ise bu sayı 23'e düştü. Vatandaşlık başvurusu olan 2 Türkiyeli oyuncumuzu da kadromuza alacağım. Zaten Adil, toplantımıza da katıldı.

Her mevkiye 2 oyuncu aldım. Eldeki kadrodan 2 veya 3 oyuncu çıkacaktır. Daha doğrusu kadroya 1 kaleci gireceği için, 3 oyuncu çıkacak.

Antrenörlerin futbolcular üzerinden açıklamaları yanlıştır. Eleştiri yapanlar da eleştirilerini sosyal medyadan değil de yüzüme yapmalıdırlar. Milli Takım ile ilgili eleştirilere cevap vermem. Çünkü bu Milli Takım'a zarar verir.

İnsanlar Milli Takım'ın keyfini çıkarsınlar. Futbolu seviyorsak, futbolun keyfini çıkaralım. Futbol dışı şeylerle uğraşmayalım. Seçilmiş olan futbolculara, saygınız olsun. Başarılı olunması için çalışalım.

Milli Takım sevgisini insanlara adapte ettiğimiz sürece, bulunduğumuz bu ortamda dahi yürürüz. Bu takım hepimizindir. Sahip çıkalım.

Londra'da, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu Karması ile oynayacağımız maç, sonucu pek önemli olmayan bir kamp dönemi maçıdır. Benim için esas hedef olan CONIFA 2017 Avrupa Şampiyonası'nda iyi futbol sonrasında, istediğimiz sonuçları almaktır."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.