banner913
banner932
banner1012

Hem 12 hem de 13’üncü maaş sıkıntısı

banner1020

Maliyenin kasası boşaldı. Hem 12 hem de 13’üncü maaş sıkıntısı yaşanıyor

banner974
Hem 12 hem de 13’üncü maaş sıkıntısı

banner971
Kuzey Kıbrıs’ta aynı anda hem 12 hem de 13’üncü maaş sıkıntısı yaşanıyor.
Bu konuda belirsizlik sürerken Kıbrıs Postası’nın elde ettiği bilgilere göre Türkiye, bu konuda yardım etmezse ikinci bir çözüm alternatif yok ancak Türkiye’nin de “uyumlu hükümet” hassasiyeti olduğu konuşuluyor.
2020 Aralık ayı maaşlarının yanı sıra emeklinin ve memurun beklediği, esnafın ‘can suyu’ olarak nitelendirdiği 13. maaş ödemeleri "hükümetin kurulmasını" bekliyor ancak bu sorunun nasıl çözüleceği bilinmiyor.
Kamuda 12’nci Aralık ayı maaşları toplamı 650 Milyon TL’yi buluyor.
13. maaş toplamı ise 850 milyon TL.
Kıbrıs Postası’nın elde ettiği bilgilere göre Türkiye, bu konuda yardım etmezse ikinci bir çözüm alternatif yok ancak Türkiye’nin de “uyumlu hükümet” hassasiyeti olduğu ifade ediliyor.  
KKTC’de hükümeti kurma çalışmaları yaklaşık iki aydır sürerken bu hafta içi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yeni bir görevlendirme yapması bekleniyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.