banner913
banner932
banner1012

"Elektrikte ucuz ve arz güvenliğini sağlayan bir anlaşmayı destekliyoruz”

banner1020

banner974
"Elektrikte ucuz ve arz güvenliğini sağlayan bir anlaşmayı destekliyoruz”

banner971

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), ciddi bir fizibilite çalışması yapılarak, elektrik enerjisini ucuzlatan, arz güvenliğini sağlayan, halkı şu anda elektrik alanında yürürlükte olan sözleşmedeki yanlış düzenlemeler dolayısıyla karşılaşmakta olunan sorunlarla boğuşmak zorunda bırakmayacak bir anlaşmayı desteklediklerini belirtti.

CTP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nden kablo ile elektrik getirme projesinin bu yıl bitmeden uygulamasına başlanmasının planlandığının, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un basında yer alan açıklamalarından öğrenildiği ifade edildi.

Atun’un açıklamalarında elektrikle ilgili hassasiyetlere yanıt verecek bir çalışmanın sürdürüldüğüne dair herhangi bir ibare olmadığını savunan CTP, “Halkımızın tamamını, ekonominin başta üretenler olmak üzere tüm sektörlerini yakından ilgilendiren böyle bir konuda şeffaflığın sağlanmamasını, konunun kamuoyunun gündeminden ısrarla kaçırılmasını ve bir oldu bitti yaratmaya çalışılmasını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Hükümetin su ve elektrik gibi halk açısından yaşamsal önemdeki konularda yönetim ciddiyet ve basiretine sahip  olmadığını savunan CTP, su alanındaki plansızlık ve programsızlık dolayısıyla Türkiye’den gelen suyun da, su kaynaklarının da savurganca kullanıldığını, elektrikte KIB-TEK’in siyasetten arındırılması yönündeki ihtiyaç ortadayken kurumun adının her gün yeni bir şaibeyle anıldığını ileri sürdü.

CTP, “Bu şartlar altında tamamen seçimlere ve siyasi destek devşirme gayretiyle menfaat dağıtmaya odaklanmış azınlık hükümetinin bu gibi ciddi ve kamu yararını yakından ilgilendiren işlere on altı ay içerisinde sergilediği ciddiyetsizliği bulaştırmamasının halkımız açısından en hayırlısı olacağı açıktır” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.