banner913
banner932
banner1012

Dört Bin Öğretmen İşsiz

banner1020

Devlet okullarında öğretmen açığı giderilmiyor, işsiz öğretmen sayısı ise artış göstermeye devam ediyor. Ülkede 1100 civarında beden eğitimi, 900 civarında edebiyat ve 2 binin üzerinde de İngilizce öğretmeni işsiz

banner974
Dört Bin Öğretmen İşsiz

banner971

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Her mahalleye bir cami yapılıyor. Eğitim bütçesinden çok bu alana kaynak ayrılıyor. İlahiyat Koleji’nin ikincisini Mağusa’da açmak için çaba harcıyorlar” dedi

“İnançlarımız sorgulanmaya başlandı”
 

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “İnançlarımız sorgulanmaya başlandı. Araplaşma-Suudileşme Kıbrıslı Türk toplumuna da dayatıldı. İlahiyat kolejinin ikincisini Mağusa’da açmak için çaba harcıyorlar

Sendikal Platformu temsilen bir heyet, “toplumsal dönüşüm politikaları dayatıldığı” gerekçesiyle ortak bir mücadele zemini oluşturmak amacıyla siyasi partilere başlattığı ziyaretler çerçevesinde Birleşik Kıbrıs Parti’sini (BKP) ziyaret etti.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, ekonomik, siyasal ve sosyal alanda Kıbrıs Türküne politikalar dayatıldığını, nüfus politikası ile Kıbrıs Türkü’nün iradesinin zayıflatıldığını ve eğitim sistemi kullanılarak toplumun dönüştürülmek istendiğini iddia etti. 
Hala Sultan İlahiyat Koleji'nin kurulmasının ardından şimdi de Atatürk Öğretmen Akademisi’nin devredilmek istendiğini savunan Eylem, toplumsal dönüşüm hedefiyle uygulamaya konan bir takım politikalarla karşı karşıya bulunulduğunu savundu.
Sendikal Platform olarak, birlikte mücadele verme kararı aldıklarını, bunun üzerine siyasi bir irade geliştirilebilmesi için siyasi partilere de ziyaretler başlattıklarını kaydeden Eylem, ziyaretlerde aldıkları görüşlerle birlikte “hareket planı” şekillendireceklerini söyledi. 


ELCİL
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de, Kıbrıs Türkü’nün asimilasyon ve entegrasyon politikalarıyla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü. Elcil, “İnançlarımız sorgulanmaya başlandı...Türkiye şu anda Suudi Arabistan kültürüyle yeni baştan yoğrulan bir duruma geldi ve Batıya dönük yüzünü Suudi Arabistan’a döndürdü. Orda olan gelişmeleri buraya da aksettiğini görüyoruz” dedi.
Şener Elcil, Din İşleri Dairesi yasasında öngörülen değişiklikler, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Bağlı Koordinasyon Ofisi kurulmasının ve Atatürk Öğretmen Akademisi’nin Lefke Avrupa Üniversitesi ile imzaladığı protokolün ülkenin yapısının değiştirilmeye çalışıldığının göstergelerinden birkaçı olduğunu savundu. 
Elcil, KTHY, Sanayi Holding ve ETİ gibi kurumların elden çıkarılarak, Kıbrıs Türk toplumunun üretimden koparıldığını ve şimdi de kimliğiyle ilgili çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
Şener Elcil toplumun genel olarak bir saldırı altında olduğunu, bu saldırıların sadece ekonomik değil doğrudan toplumun yapısını ve yaşam biçimini değiştirmeyi amaçladığını söyledi.

“Türkiye’de 15 Temmuz sözde darbesi sonrası ortaya çıkan yeni durumda bir Araplaşma-Suudileşme süreci başladı” diyen Elcil, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın  “Bizde ne varsa sizde de olacak” sözünü hatırlatarak, Araplaşma-Suudileşmenin Kıbrıslı Türk toplumuna da dayatıldığını öne sürdü.

Elcil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu, ilahiyat kolejiyle tezahür etti. İkincisinin Mağusa’da açılması için çaba harcıyorlar. Her mahalleye bir cami, eğitim bütçesinden çok bu alana kaynak ayrılıyor. 74’ten sonra 15 okul, 46 cami yapıldı. 300 küsur imam var. Koordinasyon Ofisi ve Din İşleri Yasaları bunun alt yapısını hazırlamaya dönüktür. Bu gidişat bizi doğrudan entegrasyona götürecek. Elçilik mensupları Eğitim Bakanlığını yönetiyor. Ustalık belgelerini bile bunlar veriyor.

Türkiye’de müfredatlar değişiyor din kültürü dersi yerine din dersi konması saatlerinin artırılması şeriatın müfredata girmesi, cihadın öğretilmesi evrim teorisinin eğitimden çıkarılması söz konusudur.”

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bunlara karşı toplumun tüm dinamiklerinin harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek sadece Kıbrıslıların değil, adaya 1974 sonrası gelip yerleşenlerin de bu konuda duyarlılık gösterdiğini bildiklerini ve birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan anlaşmanın AÖA’nın kapanmasını getireceğini kaydeden Şener Elcil, “Bu konuda açtığımız dava devam ediyor. TKP yeni Güçlerin bütün bu konularda hassas olduğunu biliyoruz. Bu anlamda eylem birliği yapabileceğimiz düşünüyoruz” diye konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.