banner913
banner932
banner1032
banner1038

Venezüellalılar ülkeden kaçıyor

banner1020

Güney Amerika ülkesi Venezuela'daki siyasi ve ekonomik kriz devam ediyor. Pazar günü yapılacak "Kurucu Meclis Seçimleri" öncesinde binlerce Venezuelalı, komşu ülke Kolombiya'ya geçmeye başladı. Gıda ve ilaç alışverişi yapıp ülkelerine dönenler olduğu gibi Kolombiya'da kalmayı seçenler de var

banner974
Venezüellalılar ülkeden kaçıyor

banner971

Güney Amerika ülkesi Venezuela ekonomik kriz ve siyasi çalkantılarla sarsılmaya devam ediyor. Tıbbi malzeme ve gıda bulmakta büyük zorluklar çeken Venezuelalılar çareyi komşu ülke Kolombiya'dan alışverişte arıyor.

  • Sınırdaki Kukuta kentine gidenler gıda ve ilaç alıp ülkelerine geri dönüyor.

  • Kolombiya göç bakanı son günlerde sınırı geçen Venezuelalıların sayısında artış olduğunu açıkladı.

  • Bazı Venezuelalılar ülkelerine dönmeyi tercih ederken bazıları da çareyi ülkelerini terk etmekte arıyor

  • Sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ülkedeki siyasi ve ekonomik krizin çözüme ulaşacağını düşünmüyor.

  • Ülkeden göç etmek isteyenlerin bir numaralı durağı Kolombiya olurken,, birçok Venezuelalı ABD, Meksika, Panama gibi ülkelere de göç ediyor.

  • Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz yıl dünya genelinde 30 bin Venezuelalının sığınma başvurusunda bulunduğunu, 2017'nin ilk yarısındaysa bu rakamın 2'ye katlandığını açıkladı.

  • Venezuelalıların ülkeyi terketmesindeki en etkili nedenin pazar günü yapılacak Kurucu Meclis seçimleri olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

  • Muhalefet, Kurucu Meclis seçimlerinin Devlet Başkanı Nicolas Maduro iktidarını perçinleyeceği görüşünde.

    Maduro ise seçimlerin ülkedeki krizi sona erdireceğini savunuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.