banner913
banner932
banner1032
banner1038

Rusya’dan, Amerika’ya diplomatik misilleme

banner1020

ABD Senatosu'nun Rusya'ya yeni yaptırımlar öngören yasa tasarısını kabul etmesinin ardından Moskova ülkede bulunan Amerikalı diplomat sayısının azaltılmasını istedi ve bazı mülklere el koydu

banner974
Rusya’dan, Amerika’ya diplomatik misilleme

banner971

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Moskova'daki ABD büyükelçiliğinde ve konsolosluk görevlerinde çalışan diplomatik ve teknik personel sayısının 1 Eylül'e kadar 455'e düşürülmesini talep etti. Bu, ABD'nin Aralık ayında 35 diplomatı sınır dışı etmesinin ardından Rusya'nın ABD'de kalan bürokratlarının sayısına denk geliyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin herhangi bir Rus diplomatını sınır dışı etmeye karar vermesi halinde ABD'li diplomatlara da aynı şekilde davranılacağını belirtti.

Bazı mülklere el konuldu

Rusya ayrıca 1 Ağustos'tan itibaren ABD'li diplomatların tatil için kullandığı bir yazlık ev ile depoya da el konulacağını açıklandı.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, bu hareketin ABD Senatosu'nun Rusya üzerinde yeni yaptırımlar alması ve ABD Başkanı Donald Trump'ı Moskova hakkında sert bir çizgi izlemesine zorladığı için alındığı aktarıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.