banner913
banner932
banner1032
banner1038

Kuzey Kore'den füzeli protesto

banner1020

Kuzey Kore, ABD ile Güney Kore'nin bugün itibariyle ortaklaşa başlatacağı askeri tatbikatı, denize iki kısa mesafeli füze atarak protesto etti.

banner974
Kuzey Kore'den füzeli protesto

banner971

Ülkenin batı kıyısından fırlatılan iki füze, yaklaşık 500 kilometre yol katettikten sonra doğu kıyısı açıklarında denize düştü. Füzelerin, her yıl düzenlenen ABD-Güney Kore askeri tatbikatının başlayacağı gün
ateşlenmesi, Kuzey Kore'nin bu tatbikatı protesto ettiğini gösterdiği şeklinde yorumlandı. Tatbikatların savaşa hazırlık olduğunu düşünen Kuzey Kore, buna yönelik tepkisini arttırarak, Washington ve Seul'un hakkından "acımasız saldırılar" ile gelinmesi gerektiğini duyurdu.
Birleşmiş Milletler tarafından Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımlar arasında uzun mesafeli balistik füzelerin fırlatılması yasaklanırken, kısa mesafeli füzeler için herhangi bir yasak bulunmuyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.