banner913
banner932
banner1032

Üretici, dolu mağduru

banner1020

banner974
Üretici, dolu mağduru

banner971
Ayaklı Gazete’ye ulaşan Mağusa bölgesi köylerinden bazı vatandaşlarımız, son günlerde ülkemizde etkili olan ve özellikle kendi bölgelerinde daha çok etkisini gösteren soğuk ve yağışlı havanın tarım alanlarında büyük zarara neden olduğunu belirterek bize bir fotoğraf göndererek sıkıntılarını paylaştılar.
Alaniçi sakini vatandaşlarımız, geçtiğimiz Salı günü bölgede etkili olan dolu yağışı sonrasında fotoğrafta görüldüğü gibi enginar bahçesinin adeta tarlaya gömüldüğünü ifade ettiler.
Özellikle taze enginarların dallarının yoğun dolu yağışı nedeniyle parça parça olduğunu söyleyen vatandaşlarımız, ayrıca Yıldırım köyünde birçok üreticinin tarlalarındaki marul, kereviz gibi kış sebzelerinin de parçalandığını ifade etti.
Bu konuda Tarım Sigortası’nın zararların karşılanacağı sözleri verilmesine karşın kendilerinin hazıra gelmiş ürünlerinin adeta yok olmasının üzücü olduğunu sözlerine eklediler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.